Polonezii discuta la Sibiu despre transformarile din ultimii 20 de ani E-mail
polonezii discuta la sibiu Membrii Consiliului pentru Programe al Centrului Cultural Internaţional din Cracovia împreună cu Institutul Polonez de la Bucureşti şi Institutul Cultural din România organizează în date de 5 iunie la Sibiu un proiect comun sub forma unei mese rotunde româno-polone cu tema „Moştenire şi Transformare.

După 20 de ani...”

În cadrul acestei întâlniri între specialiştii polonezi şi români se va discuta pe tema transformărilor petrecute în Europa ultimilor 20 de ani din punct de vedere istoric, social, cultural şi economic. Organizarea acestei mese rotunde s-a concretizat în urma vizitei la Sibiu a Ambasadorului Poloniei, Wojciecb Zajączkowski, vizită care a avut loc în luna martie a acestui an. Membrii Consiliului pentru Programe al Centrului Cultural Internaţional din Cracovia se află pentru a doua oară în România. Prima masă rotundă româno-polonă a avut loc acum 10 ani, în Braşov.

Masa rotundă va avea loc în Sala de Consiliu a Primăriei Sibiu între orele 9.00 -13.00.

Din partea Centrului Internaţional pentru Cultură din Cracovia vor participa: prof. dr. Jacek Purchla, (Director al Centrului Cultural Internaţional din Cracovia); prof. dr. Andrzej Chwalba, (de la Universitatea Jagielonă din Cracovia şi vice-preşedinte al Societăţii Istorice Poloneze.); Wojciech Czech, (arhitect, istoric de artă); prof. dr. Jerzy Mikulowski- Pomorski, (de la Universitatea de Economie din Cracovia); prof. dr. Maria Poprzecka, (Şef al Departamentului de Istoria şi Teoria Artei şi a Doctrinelor Artistice la Universitatea din Varşovia); prof. dr. Andrzej Rottermund, (Directorul Castelului Regal din Varşovia. Istoric de artă şi muzeolog.); prof. dr. Mykola Ryabchuk, (Cercetător asociat la Centrul Ucrainean pentru Studii Culturale din Kiev şi lector invitat la Universitatea Columbia); Janusz Seiol, (Politician, arhitect, istoric de artă) prof. dr. Andrzej Tomosszewski, (Arhitect, istoric de artă).

Din partea Institutului Cultural Român vor lua parte la această întâlnire: d-na Anca Brătuleanu, arhitect, prof.univ. dr. Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu; Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti; Adina Renţea, directorul Muzeului Naţional Cotroceni; Liviu Chelcea, sociolog, conf. univ. dr. Director al Centrului pentru Studii în Domeniul Culturii (CSDC) al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din România; Maria Berzea, Vicepreşedinte la Pro Patrimonio; Andras Istvan Dementer, Consilier al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional din România.

Vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai Sibiului şi anume: Astrid Fodor, viceprimar al Sibiului, Ioana Urdea, arhitect şef al Primăriei Sibiu; Sabin Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal; Ioan Olariu, directorul Complexului ASTRA; Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional Radu Stanca şi Hermann Fabini, arhitect.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav