Pompierii din Sibiu au primit patru autospeciale noi E-mail
Pompierii din Sibiu Patru autospeciale noi au intrat în folosinţa reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” din Sibiu, în urma unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Autospecialele au toate dotările necesare unor intervenţii prompte pe teren.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, cele patru autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă au venit „la pachet” cu echipamente complete de protecţie pentru pompieri, scule necesare în cazul accidentelor rutiere, aparate de aer comprimat, hidranţi, necesare intervenţiei. De asemenea, cele patru autospeciale au dotări medicale pentru acordatrea primului ajutor până la sosirea echipajelor specializate. Maşinile au caroseria din inox, au fost produse în Belgia şi asamblate în România.

Proiect de peste 40 de milioane de lei

Autospecialele şi echipamamentele specifice pentru intervenţii în situaţii de urgenţă au fost achiziţionate în cadrul proiectului „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 7 Centru”, finanţat în cadrul programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea proiectului este de aproximativ 42.656.000,00 de lei, cu TVA.

Încă două autospeciale până la sfârşitul anului

Livrarea celor patru autospeciale către unitatea de pompieri din Sibiu reprezintă, de fapt, prima etapă a proiectului ce prevede distribuirea a patru astfel de autospeciale pentru fiecare judeţ al Regiunii 7 Centru. Potrivit reprezentanţilor ISU Sibiu, în cadrul celei de a doua etape a proiectului, în oraşul de pe Cibin vor ajunge alte două utospeciale, una dotată pentru lucrul cu apă şi spumă şi alta pentru descarcerări grele. Acestea se vor afla în curtea UPU Sibiu în luna octombrie a acestui an.

Autospeciala pentru lucrul cu apă şi spumă va fi dotată cu aparate de respirat şi costume de protecţie pentru personal, echipamente de stins incendii cu apă şi spume (5000 l apă şi 200 l spumogen), echipamente de descarcerare şi prim-ajutor şi echipamente de comunicaţie radio.

Autospeciala pentru descarcerări grele va fi dotată cu aparate de respirat şi costume de protecţie pentru personal şi echipamente de descarcerare grea pentru accidente rutiere grave, în care sunt implicate maşini de mare tonaj.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav