Pompierii sarbatoresc iar Turnul Sfatului arde E-mail
Pompierii sarbatoresc Pompierii sibieni îşi sărbătoresc ziua mai ceva ca în poveşti, timp de şase zile, cu defilări, demonstraţii şi simpozioane. În plus, în loc de artificii, cel mai reprezentativ monument al Sibiului, Turnul Sfatului, va fi “pus pe foc”.

De marţi, pompierii intră în sărbătoare. Pe 13 septembrie se împlinesc 161 de ani de la eroica bătălie din Dealul Spirii. Anul acesta, aniversarea va dura nu mai puţin de şase zile, şi va culmina cu un exerciţiu demonstrativ în premieră pentru Sibiu - e pentru prima oară când Turnul Sfatului va fi cuprins de flăcări, iar pompierii vor încerca să salveze acest monument, destul de înalt, precum şi turiştii blocaţi în el. După acest exerciţiu demonstrativ, va urma unul de dresaj, cu câinele Leban, în vârstă de doar 9 luni, primul câine specializat în căutarea persoanelor aflate sub dărâmături. ISU Sibiu este primul inspectorat din ţară care are un astfel de câine.

Festivităţile vor începe marţi, 8 septembrie, la Agnita, la ora 9.30, cu o defilare a efectivelor de pompieri din oraş şi se va încheia cu un exerciţiu tactic la hotel Dacia. Miercuri, de la 9.45, pompierii vor organiza un ceremonial militar la Mediaş. Joi, de la ora 11, la casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, va fi organizat un simpozion la care vor participa cadrele militare în rezervă şi autorităţile locale. Totodată, va fi organizat un ceremonial de depuneri de coroane şi jerbe la mormântul eroului pompier Cpt. Dumitru Croitoru, căzut la datorie, în timpul revoluţiei din 1989, în satul Fişcălia, judeţul Vâlcea. Vineri, de la ora 11, vor începe festivităţile din Piaţa Mare, la care vor participa toate efectivele inspectoratului. Ultima zi de sărbătoare va fi joi, 17 septembrie, la Biblioteca Astra, unde va avea loc o sesiune de comunicări cu elevi din ciclul primar, încheiat cu un concurs de desene.

Pompierii vor împărţi pliante pentru prevenirea incendiilor la toate evenimentele din Agnita, Mediaş şi Sibiu.

Pompierii sărbătoresc, iar Turnul Sfatului arde

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav