Populatia Sibiului creste in fiecare an E-mail
populatia in crestere Sporul natural pentru municipiul Sibiu este pozitiv, în condiţiile în care la nivelul ţării este negativm şomajul continuă să crească, pe fondul crizei, dar nu la fel de mult ca în alte zone. Un studiu al Primăriei Municipiului Sibiu arată faptul că Sibiul are un spor natural pozitiv, în contextul în care în România, în prezent, sporul natural este negativ, populaţia totală a României fiind în scădere, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a explicat ieri că municipalitatea a analizat atât datele Serviciului de Stare Civilă al Primăriei, cât şi pe cele ale INS, date care uneori coincid, alteori nu, aceasta fiind una dintre concluziile "interesante" pe care le-a găsit.

Începând din anul 2004, numărul naşterilor a crescut constant. Dacă în 2004 numărul de nou născuţi a fost de 3088, în 2005 au fost 3180 de naşteri, în 2006 au venit pe lume 3.112 copii, în 2007 s-au născut 3.172 de copii, în 2008 au fost 3.241 de copii, iar în anul 2009 au fost înregistraţi 3266 de copii. Pe de altă parte, şi decesele au înregistrat o creştere, în anul 2004 au fost înregistrate 1887 de decese, iar în anul 2009 numărul acestora a ajuns la 1987. Aceste cifre cuprind copiii născuţi la Maternitatea Sibiu, deci copii şi din alte localităţi, şi respectiv persoanele care au decedat în municipiul Sibiu, atât sibieni, cât şi persoane care au domiciliul în altă parte.

"Bunăstarea unei ţări, în general, şi a unei comunităţi, în particular, se reflectă printre altele şi în evoluţia populaţiei, adică în sporul natural. Sibiul şi împrejurimile stau bine din acest punct de vedere”, a declarat primarul Klaus Iohannis. În perioada 2004 – 2009, peste 8.000 de cupluri din Sibiu s-au căsătorit. La acest capitol însă, ultimii ani au adus o scădere constantă. În 2004, în Sibiu s-au încheiat 1493 de căsătorii, însă anul trecut numărul acestora a scăzut până la 1169. Şomaj la jumătate din media judeţului

Datele Primăriei s-au referit şi la şomajul din municipiul Sibiu. Iohannis a spus ieri că se vorbeşte deseori despre un şomaj de 8,4% în Sibiu, însă acest lucru este valabil pentru judeţul Sibiu. "În oraşul Sibiu, şomajul este de 4%, lucru demn de remarcat", a spus Iohannis, adăugând că acest procent de 4% înseamnă foarte puţin şi este rezultatul unei dezvoltări durabile a Sibiului, dar pe de altă parte, nu înseamnă că şomajul va rămâne la 4% şi în continuare. Iohannis a spus ieri că, în mod evident, în condiţii de contracţie economică, şi numărul locurilor de muncă scade, însă Sibiul stă mult mai bine faţă de alte localităţi din judeţ sau din ţară.

Conform datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, în prezent, în municipiul Sibiu există 4324 şomeri şi aproximativ 70.000 de locuri de muncă ocupate în prezent.

„Numărul şomerilor este din păcate într-o continuă creştere, agenţii economici sibieni fiind afectaţi de criza economică. Dacă în 2007 ponderea şomerilor a fost foarte mică, începând de la sfârşitul lui 2008, numărul şomerilor a fost într-o continuă creştere. Faptul că în Sibiu rata şomajului este la jumătatea celei de pe judeţ ne dă certitudinea că economia Sibiului s-a dezvoltat pe un principiu durabil care ne permite în vreme de criză să menţinem şomajul la un nivel totuşi scăzut”, a mai spus Iohannis. "Şi în ceea ce priveşte numărul locurilor de muncă disponibile s-a înregistrat o scădere evidentă. Dacă în 2004, odată cu boomul economic creat de atragerea de noi investiţii în Sibiu şi deschiderea producţiei în Zona Industrială Vest, erau vacante un număr de 19.498 de locuri de muncă, în anul 2007 erau vacante doar 8.012 locuri de muncă. Numărul acestora a scăzut drastic în 2008 când erau înregistrate la AJOFM doar 4.167 de locuri de muncă iar în 2009 doar 3.692 de locuri. Conform estimărilor, aproximativ 80% dintre aceste posturi sunt nou create, restul fiind posturi care au devenit vacante prin dezocuparea lor", se arată în materialul Primăriei.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav