Port-drapel in Piata Mare E-mail
port drapel În ultimii ani, momentele naţionale au fost sărbătorite în afara centrului civic-administrativ. În acest an, Primăria Sibiu şi-a dat acceptul postării unui port-drapel în vecinătatea sediului adminitraţiei municipale. Astfel, de Ziua Drapelului Naţional, festivităţile organizate de Instituţia Prefectului judeţului Sibiu, de Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Sibiu şi nu în ultimul rând de Garnizoana Sibiu, au întrunit cutumele ceremoniale.

Parada militară şi acordurile muzicii militare au întregit acest cadru înălţător. Dacă am amintit de istoricul drapelului să spunem că roşul, galbenul şi albastrul le regăsim pe diplomele emise de Mihai Viteazu şi pe pânza drapelului răscoalei lui Tudor Vladimirescu. Tricolorul a fost adoptat pentru pirma oară în Ţara Românească, în 1834, graţie domnitorului Alexandru D. Ghica. În 1848 steagul era definit şi heraldic asemenea drapelului Franţei. Şi revoluţionarii din Transilvania au adoptat, la Conferinţa de la Sibiu din 26 aprilie1848, tricolorul ca drapel naţional.

După înfrângerea revoluţiei, în 1849, domnitorul Barbu Ştirbei a schimbat doar elementele decorative. Următorul drapel folosit a fost cel princiar al lui Cuza. După înfăptuirea României Mari, drapelul rămâne tricolor. Odată cu instaurarea republicii au fost interzise însemnele regatului. În1948 apare o stemă centrală alături de inscripţia R.P.R. Începând cu 1952, în partea superioară a stemei apare o stea roşie. În timpul Revoluţiei din 1989 - stema socialistă a fost îndepărtată.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav