Pregatiri pentru Festivalul National de Folclor Ioan Macrea E-mail
pregatiri pentru festivalul folclorului Peste 300 de artişti sunt aşteptaţi la cea de a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, organizat de Junii Sibiului, la sfârşitul lunii noiembrie. Spectacolele vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu.

Manifestarea se adresează ansamblurilor folclorice profesioniste din ţară, specialiştilor în domeniul folclorului şi se concretizează în spectacole de dansuri şi muzică populară şi seminarii adresate coregrafilor şi dirijorilor, pentru discutarea situaţiei actuale şi a posibilităţilor de îmbunătăţire a acesteia.

Printre ansamblurile invitate se numără Doina Covurluiului, din Galaţi, Baladele Deltei din Tulcea, Mureşul, din Târgu Mureş, Doina Gorjului, din Târgu Jiu, Maria Tănase, din Craiova, ansamblul Transilvania din Baia Mare, Banatul din Timişoara şi ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava. Fiecare ansamblu va susţine un program de 15 minute, alături de un solist vocal din zonă.

Juriul va fi alcătuit din directorii ansamblurilor folclorice profesioniste, precum şi din specialişti în domeniu. În juriu vor fi maestrul coregraf Theodor Vasilescu, maestrul coregraf Marin Barbu şi etnologul Ilie Moise. Aceştia vor face o trecere în revistă consultativă, în urma căreia vor fi înmânate diplome de merit.

Festivalul va avea loc în perioada 27-29 noiembrie. În primele două zile, pe 27 şi 28 neoiembrie, începând cu orele 18, ansamblurile vor susţine o reprezentaţie de 50 minute. În 29 noiembrie, între orele 10 şi 13, vor fi organizate seminarii adresate coregrafilor şi dirijorilor, iar de la ora 18 va avea loc Gala festivalului, prezentată de Iuliana Tudor.

Spectacolele vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Festivalul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cindrelul - Junii Sibiu, în colaborare cu Cercul Militar, Consiliul Local prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, cu autoritatea finanţatoare Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav