Pregatiri pentru sarbatori E-mail
pregatiri sarbatori Printre deplasari la Bucuresti si talk-show-uri televizate, primarul Klaus Johannis s-a pus rapid la curent cu problemele administrative ale Sibiului, de care "s-a rupt" in timpul vizitei in Japonia. In obisnuita conferinta de presa de joi, edilul-sef al Sibiului a anuntat ca si in acest an va avea loc, in Piata Mare, Targul de Craciun, ca in curand va fi gata adapostul pentru caini din Dealul Gusteritei si ca incepe distribuirea zaharului venit de la UE.

Targul de Craciun se va organiza, si in acest an, in Piata Mare, dar va fi mai sarac.

Municipalitatea sibiana tine la traditii. Primarul Klaus Johannis a anuntat, ieri, ca si in acest an se va desfasura Targul de Craciun, in Piata Mare a orasului. Locatia va fi animata inca din data de 28 noiembrie de concertele ce vor avea loc pe scena, de patinoarul in aer liber care s-a dovedit a fi un succes anul trecut si zecile de casute in care comerciantii vor pune in vanzare surprize dulci si colorate pentru cei mici. Atractia principala a manifestarii va fi, bineinteles, bradul de Craciun, amplasat langa Primarie. In acest an, Primaria va pune la dispozitia scolilor si gradinitelor, in mod gratuit, scena din Piata Mare, pentru a sustine concerte de colinde.

Ornamente de criza

In urmatoarea perioada, municipalitatea se va ocupa si de montarea in oras a iluminatului de sarbatori. Acesta va deveni functional la sfarsitul lunii noiembrie. Primarul a anuntat insa ca, anul acesta, criza se resimte puternic si la Sibiu. „Am redus drastic sumele disponibile pentru ornamente. Va trebui sa ne descurcam cu ce avem, cu cat mai putini bani. Sper sa se poata", a spus Johannis.

Vine zaharul de la UE

Johannis are o veste buna si pentru sibienii nevoiasi. Incepand cu data de 21 octombrie, municipalitatea, prin intermediul Servicului Public de Asistenta Sociala, va incepe distribuirea zaharului venit din partea UE, pe langa distribuirea pachetelor de faina. Vor beneficia de acest ajutor 12.287 de sibieni. Fiecare persoana va primi cate 4 kilograme de zahar, pe langa cele 15 kilograme de faina. Beneficiarii trebuie sa se prezinte cu o copie dupa buletinul de identitate, la magazinul Bricomat de pe Soseaua Alba Iulia nr. 112. Aici se poate ajunge folosind liniile de transport in comun nr. 11, 112, 116, 117, 118. Primaria spera doar ca, macar pentru zahar se vor prezenta mai multi oameni decat pentru faina. Desi municipalitatea preconiza ca, zilnic, la Bricomat se vor prezenta aproximativ 500 de persoane pentru a ridica faina de la UE, in total, pana acum, sau fost doar 365 de persoane.

Adapostul e aproape gata

Dupa spusele edilului-sef, adapostul pentru cainii comunitari e aproape gata. Se preconizeaza ca lucrarile vor fi finalizate pana in iarna acestui an. A mai ramas de executat imprejmuirea exterioara a corpului administrativ, iar la partea de padocuri urmeaza sa fie montate podinele, acoperisul din PVC si plasa de sarma care marcheaza fiecare padoc. Ultimul pas important care mai trebuie realizat pentru a putea da in folosinta adapostul este iluminatul public. Dupa finalizarea adapostului insa, Serviciul Public de gestionare a cainilor fara stapan urmeaza sa achizitioneze dotari necesare desfasurarii activitatii curente. In acest sens, s-au facut demersurile pentru achizitionarea de mese de operatii, a unei camere frigorifice, a unei autoutilitare, computere, imprimanta si truse chirurgicale.

  • Programul de distribuire a zaharului si a fainii
  • Miercuri, 21 octombrie - de la litera A la C (inclusiv)
  • Joi, 22 octombrie - literele D - L (inclusiv)
  • Vineri, 23 octombrie - literele M - P (inclusiv)
  • Luni, 26 octombrie - literele R - Z (inclusiv)
  • Call-center Tursib

Pentru o cat mai buna informare a publicului cu privire la noile trasee Tursib, care vor intra in vigoare din data de 15 noiembrie, Tursib pune la dispozitia cetatenilor un call-center, pe numarul de telefon 0800 800 586, care va functiona din data de 1 noiembrie, de luni pana vineri, intre orele 7 si 22.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav