Pregatiti de festival E-mail
pregatiti de vestival Sibienii se pregatesc de sarbatoare, in stil medieval. Cu muzica specifica si spectacole de teatru in aer liber. Timp de trei zile, intre 28 si 30 august, iubitorii valorilor ancestrale vor vedea cum legendele prind contur, chiar in orasul lor. Organizatorii promit sa nu se lase "intimidati" de criza si sa ofere publicului o manifestare pe cinste. Festivalul Medieval va readuce pe strazile Sibiului sute de artisti.

Timp de trei zile, Sibiul va fi convertit in locatia predilecta a cavalerilor si a domitelor din timpuri stravechi. Personajele desprinse parca din basme vor ramane, insa, tot la stadiul de legenda, fiind prezente doar sub interpretarea artistilor invitati la Festivalul Medieval „Cetati Transilvane" 2009. „Incetatenit" inca de noua ani incoace, Festivalul a atras cu fiecare editie tot mai multi sibieni, dar si turisti din alte judete ale tarii sau chiar din strainatate.

Pentru anul 2009, organizatorii spera ca cele patru locatii distincte ale evenimentului sa fie impanzite de sibieni si chiar de turisti. Asociatia Ordinul Cavalerilor Sibiu, impreuna cu Primaria Sibiu anunta ca publicul va avea parte de mult mai multe surprize, comparativ cu anii precedenti. „Organizatorii promit ca anul acesta vor veni in intampinarea publicului cu multe surprize la toate cele patru locatii ale evenimentului si un program mult mai bogat si variat. De asemenea, este in pregatiri si site-ul oficial al evenimentului, pentru a usura accesul la informatie al tuturor celor interesati de detalii privind festivalul", anunta Mirela Gligore, purtator de cuvant al Primariei Sibiu.

Criza, departe de festival

Organizatorii nu se dezmint nici anul acesta, desi nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca bugetul alocat evenimentelor culturale, si nu numai, a fost „subtiat" serios de impasul financiar prin care trece municipalitatea. Dar cand vine vorba despre desfatarea publicului, organizatorii nu se zgarcesc. Promit ca anul acesta vom putea urmari spectacole de teatru inspirate din perioada medievala, spectacole de dans medieval, concerte de muzica medievala, turniruri cavaleresti, spectacole de circ si de efecte pirotehnice sau momente de animatie stradala. Elementul dinamic pentru public va consta in implicarea directa a acestuia in tot felul de concursuri si de jocuri interactive, mai dau asigurari organizatorii. Focurile de artificii si parada participantilor nu vor lipsi nici in acest an, iar primarul municipiului va fi alaturi de cei prezenti si chiar va adresa publicului cateva cuvinte cu ocazia deschiderii oficiale a festivalului, in ziua de vineri, 28 august 2009.

Vedetele 2008

Editia de anul trecut a Festivalului Medieval a reusit, cu siguranta, sa impresioneze sibienii si turistii. Peste 500 de artisti, trubaduri, menestreli, cavaleri si domnite au atras privirile curiosilor si le-au smuls ropote de aplauze. Manifestarea culturala a fost deschisa de formatiile „In extremo" si „Borrachoz" din Germania, care au concertat pe scena imensa amenajata in Piata Mare din Sibiu. O alta surpriza pe care organizatorii au pregatit-o publicului a fost concertul pe care Ovidiu Lipan Tandarica, impreuna cu renumita sa orchestra, l-a sustinut chiar in ultima zi a festivalului. Cum era si firesc, si in anul 2008 a fost dusa mai departe traditia, prin repetarea ritualului „Asediului cetatii", unde zeci de cavaleri au luptat pana la capat pentru a apara orasul si onoarea frumoaselor domnite prezente la Festivalul Medieval.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav