Premiera la TNRS ~ ultima zi a adjutantului lui Hitler E-mail
premiera tnrs Teatrul Naţional „Radu Stanca” prezintă sâmbătă, 20 februarie 2010, ora 17:00, spectacolul „Hess” de Alina Neleaga, în regia lui Gavril Cadariu.

Avându-l ca protagonist pe actorul Nicu Mihoc, spectacolul prezentat în premieră la Sibiu va avea loc în Sala Studio de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Biletele costă 10 lei (5 lei cu reducere) şi s-au pus în vânzare online, pe www.sibfest.ro, şi la Agenţia Teatrală din Sibiu (Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17).

Monodrama are ca subiect ultima zi din viaţa lui Rudolf Hess, mâna dreaptă a lui Hitler, care îşi recapitulează existenţa prin prisma celor zece porunci biblice, interpretate în acord cu sistemul său de valori. Sfârşitul carierei sale politice începe când Hess pleacă singur într-o misiune inexplicabilă în Marea Britanie pentru a convinge guvernul de aici să încheie o pace separată cu Germania. El aterizează forţat în Scoţia şi rămâne prizonier, fiind condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimele sale de război, în cadrul procesului de la Nuremberg. Rudolf Hess nu şi-a recunoscut niciodată vina şi a petrecut 47 de ani la Spandau, în Berlin, până în 1987, când se presupune că s-a sinucis. Spectacolul Hess a fost prezentat pentru prima dată în 8 iunie 2003 la Târgu Mureş şi s-a bucurat de un mare succes atât la public, cât şi în rândul criticilor de teatru.

„Actorul Nicu Mihoc dă întreaga măsură a talentului său în acest rol, demonstrând încă o dată că poate aborda un rol de o asemenea complexitate în modul cel mai firesc, că poate să se metamorfozeze într-un apostol al răului, că poate să abordeze nişte trăiri atât de intense încât devin de-a dreptul palpabile în sală, acolo unde spectatorii stau încremeniţi, pentru ca nu cumva să rupă vraja. De la extaz la cădere, de la tristeţe la disperare, de la furie la tăcere, acestea sunt trecerile pe care le face acest actor într-un mod legat şi maiestuos, creionând un Hess mult prea adevărat că să nu te înspăimânte.” (Mircea Sorin Rusu, critic de teatru)

Spectacolul Hess marchează deschiderea oficială a Sălii Studio a Teatrului Naţional „Radu Stanca” de la Casa de Cultură a Sindicatelor, fosta sală de sport primind o nouă înfăţişare menită să îmbunătăţească confortul spectatorilor. Începând cu data de 1 martie, spectacolele realizate de studenţii la actorie ai Facultăţii de Litere şi Arte din cadrul Univerităţii „Lucian Blaga” Sibiu vor fi prezentate la Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolelor (CAVAS) al ULBS.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav