Premii pentru cei mai harnici elevi E-mail
Premii pentru elevi harnici 78 de elevi de la unităţile de învăţământ sibiene, care s-au evidenţiat în anul şcolar 2008-2009, în cadrul programelor educative desfăşurate la Muzeul Brukenthal, vor fi premiaţi joi, 22 octombrie, cu volume depre muzeu şi ciocolată Brukenthal.

Premierea va avea loc în Sala Polivalentă din Casa Albastră, de la ora 12. Vor fi recompensaţi pentru munca şi seriozitatea lor elevii clasei a IV-a de la Şcoala nr. 6, participanţi la concursul “Muzeul Naţional Brukenthal în reprezentarea copiilor”, proiectul “Primii farmacişti şi poveştile cu vrăjitori” şi prezentarea unui program de Crăciun cu ocazia vernisajului expoziţiei de stampe “Lumina magică”.

Nu vor lipsi nici elevii clasei a XII-a, Secţia Grafică a Liceului de Artă , care au participat cu expoziţia “Îngeri în colecţiile de pictură europeană a MNB şi creaţia elevilor”, alături de expoziţia “Scrierea ca experiment euristic”. Pentru proiectul numit “Poveştile Palatului Brukenthal” vor fi premiaţi elevii clasei a XI-a de la Colegiul Naţional Pedagogic “Andrei Şaguna”. De semenea, la festivitatea de premiere vor fi prezenţi şi elevi din diverse clase ale Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr”, care au participat, pe durata vacanţei de vară, la proiectul de restaurare a ghipsurilor şi elevi de la Colegiul Naţional Pedagogic “Andrei Şaguna”, participanţi la workshop-ul de arheologie experimentală.

Anul şcolar 2008-2009 a fost primul an în care s-au desfăşurat, în cadrul muzeului, programe educaţionale. “Am reuşit să convingem profesorii să vină cu elevii la muzeu de mai multe ori pe an şi să le oferim o alternativă pentru a se relaxa”, a spus Dana Hrib, reprezentanta Muzeului Naţional Brukenthal şi cea care a supravegheat desfăşurarea programelor educaţionale. Potrivit acesteia, în anul şcolar trecut au fost înregistrate, în cadrul programului, peste 5000 de vizite din partea a 46 de instituţii, cele mai multe dintre ele şcoli generale.

Expoziţie de ghipsuri restaurate de elevi

Muzeul Naţional Brukenthal va vernisa joi, 22 octombrie, de la ora 13, în sala de expoziţii temporare a Muzeului de Istorie, expoziţia “Ghipsuri restaurate”, rezultatul unui proiect de pedagogie muzeală în domeniul resturării realizat împreună cu elevii claselor a X-a şi a XI-a, de la Liceul Gheorghe Lazăr.

Expoziţie de hărţi

O altă expoziţie ce va fi vernisată în această săptămână la Muzeul Naţional Brukenthal se numeşte “Istorie cartografică şi geografie politică în Biblioteca Brukenthal” şi cuprinde 44 de hărţi din secolele XVII-XX. Cele mai vechi reprezintă zona Transilvaniei şi sunt considerate capodopere ale cartografiei.

Expoziţia va fi deschisă vineri, 23 octombrie, de la ora 12, în Cabinetul de Cartografie al Palatului Brukenthal.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav