Presa spaniola donata Muzeului Astra de Ziua Hispanitatii E-mail
Presa spaniola donata Complexul Naţional Muzeal „Astra” din Sibiu (CNAMS) sărbătoreşte luni, 12 octombrie, Ziua Hispanităţii. Cu această ocazie, membri Centrului Cultural-Turistic din Barcelona vor dona muzeului o presă de ulei, reprezentativă pentru tradiţiile şi obiceiurile spaniolilor. Presa va fi parte a unui proiect derulat de reprezentanţii CNMAS, numit „Satul european”.

Sărbătoarea va începe luni, de la ora 11, în zona Etno Tehno Parc a Muzeului în aer liber. Presa donată de reprezentanţii Centrului Cultural-Turistic din Bacelona va deveni, astfel, cel de al doilea monument din cadrul Satului european, după depozitul de cereale realizat de studenţii Facultăţii de Arhitectură din Suedia, de acum doi ani. „Ideea ne-a venit ca urmare a faptului că suntem două popoare latine. Deşi suntem departe, din punct de vedere geografic, nu trebuie să uităm că avem origini comune. Prin acest eveniment ne vom adresa, în special copiilor, pentru că formarea oricărei persoane se face de la vârste fragede”, spun reprezentanţii Centrului Cultural-Turistic din Barcelona. Presa mecanică de ulei din Aragon era folosită în secolele XVIII-XIX. Dispare la începutul secolului XX, odată cu apariţia tehnicilor moderne. Se mai foloseşte, încă, în unele zone ale Spaniei, doar ca prezentare turistică.

„Satul european” este un proiect mai vechi al celor de la Complexul Naţional Muzeal „Astra”, prin care se urmăreşte crearea unui spaţiu ce să unească elemente reprezentative din fiecare ţară din Europa. „Copiii noştri, în calitate de europeni, trebuie să cunoască, pe lângă tradiţiile şi obiceiurile româneşti, culturi şi obiceiuri specifice altor ţări din Europa”, a spus directorul general al CNMAS, Valeriu Olaru.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav