Prima operatie reusita E-mail
Prima operatie reusita Premiera la Spitalul Clinic Judetean Sibiu. Dupa ani de zile in care erau trimisi la Bucuresti sau la Cluj pentru a fi operati, pacientii cu afectiuni ale coloanei vertebrale pot beneficia de interventii chirurgicale de acest tip chiar la ei acasa. Ieri, a fost operat, cu succes, primul pacient.

Prima interventie chirurghicala complexa la nivelul coloanei vertebrale a fost efectuata in cursul zilei de ieri, la Sibiu. Pacientul, un barbat in varsta de 36 de ani suferise o fractura de coloana in urma unui caderi de la inaltime si a fost nevoie de patru suruburi si doua bare pentru a-i fixa coloana. Dupa cele trei ore cat a durat operatia, medicii sunt optimisti si spera ca acesta se va recupera cat mai repede. „Interventia a decurs conform planului si s-a practicat fixarea coloanei vertebrale toraco-lombar prin folosirea unui modul de patru suruburi si doua bare. Pacientul s-a trezit din anestezie, iar starea sa este buna“, a declarat medicul neurochirurg Claudiu Matei. Astfel, existe semnale ca peste cateva zile acesta ar putea fi externat. „Evolutia postoperatorie a pacientului este favorabila, acesta va fi tinut pentru cateva ore sub supraveghere medicala in cadrul Compartimentului Anestezie Terapie Intensiva, dupa care va fi transferat la salon, iar in cateva zile va fi externat“, a precizat medicul ortoped Ciprian Mircea Sopon.

Operatie in premiera

Interventia reprezinta un pas important in medicina sibiana, deoarece, pana in prezent, astfel de cazuri erau trimise catre centrele din Bucuresti sau Cluj Napoca. Numai saptamana trecuta medicii sibieni au trimis patru astfel de cazuri la unitatea medicala din Cluj. „Pentru realizarea unei astfel de operatii la Sibiu aveam nevoie de o infrastructura si in primul rand de oameni foarte bine pregatiti si pasionati pentru a putea realiza o astfel de chirurgie traumatologica. Astfel, unul dintre elevii mei pasionat de studiul coloanei, a acceptat sa se implice in acest proiect“, a precizat Ioan Baier, medic sef al Sectiei Clinice Ortopedie-Traumatologie. Fiind la limita dintre ortopedie si neurochirughie o astfel de interventie a necesitat si prezenta unui neurochirug care s-a alaturat echipei pentru a asigura succesul interventiei.

Implanturi performante

Pentru anul acesta medicii sibieni au reusit sa achizitioneze implanturi pentru coloana in valoare de 25.000 de euro, prin intermediu Programul 20 din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate Sibiu. „Desi bugetul de anul acest este injumatatit comparativ cu cel de anul trecut, am reusit sa achizitionam, pana in prezent, implanturi in valoare de 25.000 de euro“, a mai precizat medicul Ioan Baier. Reprezentantii spitalului spera ca de acum inainte sa poata realiza cat mai multe interventii chirurghicale complexe la nivelul coloanei vertebrale, salvand astfel cat mai multe vieti. „Daca totul decurge bine cat de curand vom putea prelua si pacienti din judetele limitrofe cum ar fi Valcea, Alba sau Brasov“, a declarat seful Sectiei Clinice de Ortopedie-Traumatologie.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav