Prima scoala pentru parinti E-mail
prima scoala pentru parinti 15 formatori dintre care asistenti sociali, psihologi si juristi care activeaza in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu (DGASPC) au participat saptamana trecuta la o sesiune de instruire. Ei s-au pregatit pentru programe de tip Scoala Parintilor, care urmeaza sa fie demarate si la Sibiu pentru o perioada de timp nedeterminata.
DGASPC a gazduit un program care are drept scop ajutorarea parintilor care intampina dificultati in cresterea celor mici

Potrivit reprezentantilor DGASPC scopul programului este acela de a ii ajuta pe parintii care intampina dificultati in cresterea celor mici. „Programul de tip Scoala parintilor urmareste sprijinirea si asigurarea de educatie parentala permanenta cu scopul de a ajusta ori de a schimba comportamentele acestora. Prima responsabilitate in cresterea si educarea copiilor revine parintilor, insa cand acestia intampina dificultati, trebuie sprijiniti de specialisti pentru a depasi si a cunoaste cum sa abordeze proactiv problemele cu care se confrunta", a precizat Ana Maria Mesea, purtator de cuvant al institutiei.

Premiera la Sibiu

Sesiunea de formare care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute este prima de acest gen organizata la Sibiu. Ea a fost asigurata de un specialist desemnat de catre Fundatia Ruhama. Actiunea reprezinta o consecinta a parteneriatului incheiat intre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu si Fundatia Ruhama, care a initiat inca din anul 2006 programe de tip Scoala Parintilor in judetul Bihor si in peste alte 20 de localitati. La Sibiu, a venit special pentru acest program, Tina Daragiu specialist in programele de formare ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului. In cadrul sesiunii de instruire de la Sibiu, specialistii DGASPC au fost initiati in tehnici care asigura invatarea si formarea adultului, fiind discutate teme de interes pentru parinti, cum sunt masurile alternative la pedeapsa fizica, sau metode care asigura o comunicare mai buna dintre parinti si copii.

Sprijin important

Mai mult, participantii pot beneficia de informatii utile despre conceptia si dezvoltarea intrauterina a fatului, nasterea, sanatatea in sarcina, alimentatia la san a sugarului si siguranta copilului, diversificarea alimentatiei, baia noului-nascut, ingrijirea tegumentelor si contraceptia. In cadrul cursurilor, formatorii vor beneficia si de suport video, brosuri si pliante, postere, aparate pentru masurarea tensiunii arteriale si pentru ascultarea batailor cordului fetal. In acelasi timp se va face si pregatirea practica, ce consta in exercitii fizice si exercitii de respiratie, specifice pentru femeile insarcinate.

Ingrijorati de absentism

Tot prin acest program, a avut loc la inceputul acestei saptamani, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, o intalnire privind reducerea abandonului si absentismului scolar in mediul rural. Lucian Tarnu, comisar sef al IJP a prezentat atunci o informare privind cazurile de abandon scolar inregistrate in mediul rural, dupa terminarea anului scolar 2008-2009. „In urma discutilor purtate toti reprezentantii institutiilor mai sus mentionate au cazut de acord asupra demararii acestui program in comuna Vurpar", a conchis Mesea. Cursurile pentru viitorii parinti sunt gratuite si au loc la sediul Asociatiei Ascensium din Sibiu, str. Ioan Slavici nr. 7. Urmatoarea intalnire va avea loc pe data de 26 august.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav