Primaria a cheltuit 1,3 milioane lei pe scoli E-mail
Primaria a cheltuit 1,3 milioane lei pe scoli Primăria Sibiu administrează şapte creşe, 30 de grădiniţe de stat, dintre care 21 cu program prelungit, 22 de şcoli generale şi 19 instituţii de învăţământ liceal. Cheltuielile de reparaţii pentru acestea au atins, anul acesta, suma de 1,3 milioane lei. Pentru lucrările de proiectare, primăria a locat, în 2009, peste 234.000 lei. Din 2006 până în prezent, municipalitatea a cheltuit aproape 28 milioane lei pentru reabilitarea clădirilor şi pentru lucrări de reparaţii curente.

“Prin investiţiile pe care le derulăm, în fiecare an, în unităţile şcolare de învăţământ, am încercat să creăm condiţii pentru elevi, dar şi pentru cadre didactice. Şcoala va începe, şi în acest an, în condiţii bune şi am încercat să încheiem toate lucrările care ar fi putut perturba orele de curs”, a declarat, joi, viceprimarul Astrid Fodor.

Principala lucrare de anul acesta, atât ca valoare, cât şi ca importanţă, a fost introducerea reţelelor de utilităţi, realizarea branşamentelor şi efectuarea amenajărilor exterioare la sala de sport a Şcolii nr. 18 din Sibiu, Valoarea acestui contract a ajuns la suma de 597.000 de lei.

Până în prezent, au fost finalizate lucrările de alimentarea cu energie electrică a noii clădiri a Colegiului Alimentar, Colegiului Gheorghe Lazăr, reparaţiile la gardul Grupului Şcolar CF şi reparaţiile la acoperişuri, tavane şi zidării la Grădiniţele 7 şi 17, Şcoala nr. 21 şi Grupul Şcolar Avram Iancu.

Au fost efectuate lucrări de igienizare la Şcolile nr. 1, 2, 10, 13, 18, 21, 24 şi Radu Selejean, la grădiniţele nr. 5, 43, 42, 33, 20, 7, 19, 41, 1 şi Fraţii Grimm.

La şcolile nr. 11 şi nr. 25, la Grădiniţa Fraţii Grimm, Grădiniţa nr. 1 şi 33, la Colegiul Andrei Şaguna, D.P. Barcianu, Samuel von Brukenthal şi Terezianum vor fi efectuate lucrări de reparaţii la şarpante, iar reparaţii la garduri vor fi realizate la Grădiniţele nr. 22, 19 şi 41, la Şcolile nr. 21, 11 şi Şcoala Emil Cioran şi I.L. Caragiale, precum şi la Colegiul Transporturi CF.

O altă lucrare importantă a fost repararea asfaltului în curtea interioară, de 1430 de metri pătraţi, şi pe terenul de sport, de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. De asemenea, au fost create şase locuri de parcare pentru profesori, o mică zonă verde şi au fost reparate împrejmuirile terenului de sport.

Tot în pregătirea noului an şcolar, municipalitatea a refăcut 52 de treceri de pietoni, din apropierea unităţilor de învăţământ, pentru siguranţa elevilor.

Consiliul Local Sibiu a aprobat transportul în comun gratuit, pentru 122 de elevi şi studenţi, aflaţi în situaţii familiale sau materiale deosebite.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav