Primaria a incasat peste 1,2 milioane din taxa hoteliera E-mail
taxa hoteliera în urmă cu patru ani, din această taxă se încasau doar jumătate din sumă.
Primăria Municipiului Sibiu a încasat, în 2009, peste 1,2 milioane lei din taxa hotelieră, în condiţiile în care, spre exemplu, în 2005, aceeaşi sumă a fost de doar 677.000 lei, se arată în raportul de activitate pe anul 2009 al primarului Klaus Iohannis. Pe de altă parte, în 2010, municipalitatea estimează că va încasa, din aceeaşi taxă hotelieră, 1,5 milioane lei. În acest moment însă se discută ca taxa hotelieră, care este de 4%, să scadă la doar 1%, situaţie în care şi încasările vor scădea.

Sibiul are 4.428 locuri de cazare în 121 unităţi, majoritatea fiind de tip pensiune turistică urbană. În cele 81 de hoteluri din oraş sunt 2.546 locuri de cazare, iar restul locurilor se află în 24 de pensiuni, 7 hosteluri, 6 apartamente în regim hotelier, un han, un hotel pentru tineret şi un motel.

Primăria Municipiului Sibiu a comandat la începutul anului 2009 un studiu din care să rezulte profilul Sibiului ca destinaţie turistică, profilul turistului în Sibiu şi o serie de indicatori care să cuantifice, cu aproximaţie, rezultatele obţinute până acum de oraşul nostru în acest domeniu, care a arătat că Sibiul a parcurs o curbă ascendentă în ceea ce priveşte calitatea vizitei în Sibiu şi cheltuiala medie totală a vizitatorului în Sibiu.

În 2006, Sibiul intra pentru prima dată în rândul destinaţiilor culturale europeane şi se situa pe penultimul loc între marile oraşe europene cu potenţial cultural, pentru ca în 2009 Sibiul să ajungă pe locul 5.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav