Primaria Avrig intra pe piata imobiliara E-mail
Primaria Avrig Administraţia locală din oraşul Avrig doreşte să intre cât mai repede pe piaţa imobiliară şi să devină unul din cei mai activi actori ai acestui sector.

Printr-o componentă a programului de reabilitare a blocurilor de locuinţe, pe care l-a demarat în urmă cu ceva timp, Primăria oraşului Avrig îşi propune să aducă pe piaţă o nouă ofertă de apartamente şi locuinţe tip garsonieră, prin care să devină cel mai competitiv ofertant din zonă. „Prin apartamentele sau garsonierele pe care noi le vom realiza în cadrul proiectelor de reabilitare a blocurilor din Mârşa şi Avrig, vom oferi celor interesaţi o variantă accesibilă pentru achiziţionarea unei locuinţe.”, a spus primarul Avrigului, Arnold Gunter Klingeis în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată în urmă cu doar câteva zile.

Locuinţe moderne, competitive…

Acesta a declarat că blocurile ce vor intra în acest program vor fi mansardate, iar locuinţele astfel realizate vor fi scoase la vânzare, administraţia locală putând astfel să satisfacă eventualele solicitări de spaţii locative. „Încercăm ca prin această iniţiativă să atingem şi un caracter social, astfel că nu vom fixa nişte preţuri mari pentru aceste noi locuinţe. Nu căutăm un profit mare pentru această acţiune, ideea este ca „faţa” blocurilor să fie schimbată şi oamenii doritori să poată beneficia de nişte locuinţe moderne, cu adevărat competitive. De asemenea, avem în vedere şi posibilitatea ca o parte din aceste locuinţe să fie oferite spre închirieire, ca şi locuinţe sociale, sau vânzarea acestora să se realizeze treptat, în rate, printr-un sistem ce nu va afecta prea mult buzunarul eventualilor cumpărători..”, a mai adăugat primarul Avrigului.

Sprijin şi beneficii pentru cei ce intră în programul Primăriei

De câteva luni, Primăria oraşului Avrig a declanşat o adevărată campanie prin care a încercat să convingă locuitorii de la blocurile din Mârşa şi Avrig să intre în programul de reabilitare. Oferta Primăriei Avrig cuprinde sprijin juridic şi organizatoric pentru înfiinţarea asociaţiilor de proprietari, întocmirea documentaţiilor pentru lucrări, organizarea licitaţiilor pentru stabilirea executanţilor lucrărilor, urmărirea lucrărilor de reabilitare etc. În schimbul unui acord al proprietarilor, prin care se cedează terasa blocului (acoperişul) unde primăria doreşte să construiască mansarde, cu apartamente sau garsoniere, pe acoperişul cărora să fie montate panouri solare pentru producerea de energie electrică, costrurile tuturor lucrărilor de intervenţie la blocuri (anvelopare, schimbarea ferestrelor vechi de lemn cu termopan, schimbarea uşii de la intrare în bloc, mansardare şi acoperiş etc), vor fi suportate doar de administraţia locală (50% din fonduri guvernamentale şi 50 % din bugetul local). Banii consumaţi din bugetul local pentru acest program vor fi recuperaţi prin valorificarea locuinţelor construite la mansardele blocurilor reabilitate.

Un bloc a trecut deja de prima etapă din program

Până în acest moment, prin acest program s-a realizat anveloparea unui bloc din localitatea Mârşa, pentru acelaşi imobil fiind obţinute şi aprobările necesare în vederea parcurgerii celei de-a doua etape din procesul de reabilitare (mansardare, construcţia de locuinţe şi montarea de panouri solare). De asemenea, alte două blocuri de locuinţe din Avrig (unul din Colonia Sticla şi unul din zona centrală a oraşului) vor intra în scurt timp în prima etapă de reabilitare (Consiliul Local al oraşului Avrig şi-a dat deja acordul pentru acest lucru), iar încă un imobil se află pe „lista de aşteptare”. Intenţia Primăriei Avrig este ca peste 80% din blocurile de locuinţe existente în Mârşa şi Avrig să fie reabilitate prin acest program.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav