Primaria concesioneaza pe 5 ani lacul si barcile de la Zoo E-mail
Primaria concesioneaza pe 5 ani lacul si barcile de la Zoo Consilierii locali vor vota, în şedinţa de joi, 27 ianuarie, concesionarea, pentru cinci ani, a lacului, debarcaderului şi a celor 22 de ambarcaţiuni din Grădina Zoologică. Preţul minim este aproape 73.000 lei, pe an. Motivele sunt, bineînţeles, financiare.

Primăria a decis externalizarea activităţii de agrement de pe lacul din Grădina Zoologică, prin concesionarea pentru cinci ani a luciului de apă de 4,4 hectare, a debarcaderului, a casei de bilete şi a celor 22 de ambarcaţiuni, din care 12 sunt bărci şi 10 hidrobiciclete. Redevenţa minimă anuală propusă este de 72.595 lei, iar atribuirea se va face prin licitaţie sau negociere directă, în cazul în care vor uşua consecutiv două licitaţii.

Decizia a fost luată din motive financiare, legate de cheltuielile pentru reparaţii, dar şi de personal, în condiţiile în care posturile sunt blocate în continuare. În prezent, după ce în 2009 şase persoane au părăsit serviciul, la gGrădina Zoologică mai sunt doar 18 salariaţi, din care 13 muncitori operativi. Activitatea de închiriere a ambarcaţiunilor este posibilă opt luni pe an şi necesită minimum trei persoane, dacă se ia în calcul şi un salvamar, persoană care oricum nu poate fi angajată de primărie. Cum personalul propriu este ocupat cu îngrijirea animalelor şi supravegherea vizitatorilor, concesionarea „pe termen mai lung nu poate fi decât benefică", se arată în raportul de specialitate. „În plus, experienţa concesionării acestui sector pe durata sezonului 2010 a scos în evidenţă rezultate financiare bune - o redevenţă în valoare de 86.053 lei încasată integral în timp de şapte luni", se mai arată în document.

În plus, va fi scos la licitaţie şi un chioşc de lemn, de aproape 30 mp, şi a terasei aferente de 138 mp. Preţul de pornire al licitaţie va fi de aproximativ 1.200 de lei, pe lună, pentru chioşc, şi 1.117 lei pe lună, pentru terasă. Durata închirierii este tot de cinci ani. Contractul cu chiriaşul precedent, societatea Ibis SRL, a fost reziliat, pentru neplata chiriei.


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav