Primaria da afara 120 de angajati E-mail
120 angajati primarie Primarul Sibiului a criticat ieri măsura de reducere a posturilor din primării, spunând că administraţia va ajunge în situaţia de a lucra foarte aproape de nivelul de avarie, este posibil să fie redus şi numărul ghişeelor, după ce nu se mai fac căsătorii sâmbăta, din lipsă de personal, cele mai multe disponibilizări se vor face la Poliţia Comunitară. Evidenţa Populaţiei va lucra cu jumătate din personalul necesar, Klaus Iohannis a spus ieri despre Boc că este depăşit de situaţie.

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a anunţat ieri că din Primărie vor fi daţi afară peste 120 de angajaţi, în urma măsurilor luate de Guvernul Boc pentru reducerea posturilor din administraţie şi diminuarea cheltuielilor. Primarul a spus că, de fapt, administraţia sibiană va trebui să reducă peste 400 de posturi, iar în prima etapă le va reduce pe cele vacante, la care se adaugă alte 120 de posturi ocupate.

"Este o situaţie foarte proastă fiindcă noi considerăm că nu aşa trebuie făcută economie la cheltuielile de personal. Noi vom face aceste reduceri fiindcă suntem obligaţi, dar eu nu cred că ele duc la o economie semnificativă, ci cu certitudine vor afecta cuantumul şi calitatea serviciilor prestate către populaţie", a declarat Iohannis. El a explicat că la Serviciul de Evidenţa populaţiei, care cuprinde Starea Civilă şi eliberarea actelor de identitate, numărul optim de angajaţi este de 54, iar în acest moment sunt 31 de angajaţi. Din cei 31, vor mai trebui daţi afară încă şapte angajaţi şi vor ajunge astfel la jumătate din efectivul optim de angajaţi, motiv pentru care nu mai pot oficia căsătorii în zilele de sâmbătă şi peste program.

Poliţia Comunitară, cea mai afectată

"La poliţia comunitară, noi am calculat o schemă optimală de 300 de oameni, aceasta este schema aprobată de Consiliul Local. În momentul de faţă sunt angajaţi 190 de oameni, deci mult mai puţini fiindcă nu am putut face angajări în ultimii doi ani. Din aceşti 190, trebuie să plece încă 43. Din celelalte servicii publice trebuie să disponibilizăm încă cel puţin 70 de oameni. Vom ajunge în situaţia în care administraţia va lucra foarte aproape de nivelul de avarie", a declarat Iohannis. Noua organigramă, cu cele 120 de reduceri va fi înaintată Consiliului Local Sibiu la şedinţa din luna iulie.

"Evident că vom cheltui mai puţini bani la salarii, dar nu cred că putem să mergem pe principiul să cheltuim cât mai puţin. Atunci desfiinţăm administraţia locală şi nu mai cheltuim nimic. Sunt servicii care trebuie prestate, de aceea există administraţie. Administraţiile există fiindcă oamenii trebuie să aibă aceste instituţii care administrează viaţa comunităţii. Nu pot fi reduse la aproape nimic, doar pe criteriul că nu mai cheltuim bani", este de părere primarul Sibiului. "Eu voi avea grijă să funcţioneze administraţia şi în continuare, dar anumite servicii nu mai pot fi livrate populaţiei din lipsă de personal", a declarat Iohannis. Primarul Sibiului s-a referit şi la faptul că este posibil să se reducă numărul de ghişee de la Direcţia Fiscală, tot din lipsă de personal, iar sibienii să fie nevoiţi să stea la coadă pentru plata impozitelor.

Boc, depăşit de situaţie

Klaus Iohannis a criticat ieri modul în care Guvernul a decis să facă reducerile de posturi din administraţie. "Am impresia că Guvernul nu are niciun concept aici", a declarat Iohannis, spunând că se putea veni cu o legislaţie modificată care să permită organizarea instituţiilor culturale altfel decât la un loc cu funcţionarii şi astfel se obţinea un număr mai mic de angajaţi.

"Cel mai prost model este acela de a tăia posturi şi de a gândi schema de administraţie ulterior", crede primarul Sibiului. Întrebat ce crede că l-a determinat pe premier să ia aceste măsuri, Iohannis a răspuns: "Cred că este pur şi simplu depăşit de situaţie".

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav