Primaria va face un nou imprumut de la BERD E-mail
Primaria face imprumut Primarul Klaus Iohannis a declarat că are în vedere un al doilea împrumut de la BERD, pentru 2010-2011, pentru cotninuarea lucrărilor în infrastructură, în afară de cel în valoare de 11,5 milioane euro deja negociat şi care e pe cale să fie finalizat.

Consiliul Local a aprobat, săptămâna trecută, acordul de prefinanţare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Primăria vrea să obţină 11,5 milioane de euro, pentru un proiect ce cuprinde reabilitarea 40 de străzi şi construcţia unui pod nou pe strada Neculce. În afara acestuia, primarul a discutat şi a rpimti deja cordul băncii pentru o a doua tranşă, de aproximativ 15 milioane de euro. Cu toate acestea, gradul de îndatorare al oraşului va scădea, este încrezător Iohannis, aceasta datorită veniturilor ridicate. “Eu am negociat un program pentru următorii ani.

Prima etapă este împrumutul pe crae l-a aprobat Consiliul Local, de 11,5 milioane de euro. Am discutat şi pentru 2010 sau 2011 să extindem împrumutul cu o sumă apropiată, pentru a permite continuarea lucrărilor la infrastructură”, a declarat primarul, joi. Acesta a explicat că Sibiul are o situaţie financiară foarte bună şi foarte stabilă. “Noi ajungem cu acest împrumut la un grad de îndatorare de 25 la sută, în condiţiile în care legea permite 30 la sută. La începutul lui 2010, am negociat să renunţăm la garanţia de 10 milioane de euro pentru lucrările de canalizare şi modernizare. Astfel, în primăvară, ajungem la un grad de îndatorare de 18,9 la sută, în anul de încărcare maximă. Deci, în primăvară, putem lua un nou împrumut. Dar nu o vom face atunci, pentru că nu avem posibilitatea să facem atâtea lucrări într-un singur an”, a spus primarul. Astfel, împrumutul va fi luat la începutul lui 2011, an care va deveni, astfel, de încărcare maximă.

Până acum, primăria are cinci credite, în valoare totală de peste 50 de milioane euro.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav