Primarul e suparat pe gropile primavaratice E-mail
primarul suparat Edilul şef al Sibiului este supărat, în fiecare primăvară, din cauza gropilor. Acesta a declarat, joi, că vor plomba, ca de obicei, toate străzile care au suferit pe timpul iernii, dar că această peticeală continuă nu va dispărea decât o dată cu finalizarea centurii.

Klaus Iohannis a spus joi, în conferinţa săptămânală de presă, că atunci când vremea se va încălzi, vor începe reparaţiile la toate străzile găurite. An de an sunt aceleaşi probleme şi acestea nu vor dispărea decât o dată cu finalizarea centurii. De vină sunt străzile foarte vechi şi traficul greu. „Starea străzilor, în momentul acesta, e corespunzătoare nivelului de trafic şi vechimii lor. Pentru mine primăvara este motiv de supărare.

Cât timp traficul greu tranzitează Sibiul vom avea constant aceste probleme. Infrastructura este învechită, sunt străzi făcute în anii '60 – '70, care nu au fost gândite pentru un aşa volum de trafic şi dacă nu vor fi reabilitate şi la anul vom avea aceste gropi sau mai multe”, a spus Iohannis. Acesta a dat drept exemplu bulevarde vechi, cum sunt Victoriei şi Coposu, unde traficul greu este interzis şi, prin urmare, se circulă acceptabil, spre deosebire de Maramureşului, Avrig sau Argeşului, intens tranzitate şi, deci, foarte găurite.

Primarul a explicat că reabilitarea străzilor pentru traficul greu este foarte scumpă şi complicată. „Le vom repara pe toate. În fiecare primăvară plombăm toate străzile, dar primăvara următoare este la fel sau apar şi mai multe gropi”, a spus acesta. „Sibienii trebuie să aibă puţină răbdare până se astupă acum gropile, dar să aştepte şi câţiva ani până vom avea toate străzile reabilitate şi se va circula ca pe Iorga, de exemplu”, a spus Iohannis, adăugând că „dacă vom avea centura, vă asigur că în mai puţin de un an Sibiul va arăta foarte bine din punct de vedere al carosabilului.”

Încep lucrări pe Moldoveanu şi Hegel

Prima stradă pe care SC DPC SA va interveni pentru reabilitare va fi strada Moldoveanu. Până în prezent, au fost coborâte cablurile aeriene, a fost schimbat iluminatul public şi a fost reparată reţeaua de canalizare şi apă. Din 18 februarie, tronsonul dintre strada Bâlea şi strada Negoiu, va fi închis, pentru decopertarea străzii. Pentru fluidizarea traficului vor fi create benzi de viraj dreapta la capetele dinspre Bulevardul Vasile Milea şi strada Ştefan cel Mare. Lucrările de reabilitare pe primul tronson se vor desfăşura pe parcursul a două luni.

Cea de-a doua stradă ce va intra în şantier este strada Hegel. Şi aceasta va fi închisă traficului din 18 februarie, pentru aproximativ trei luni.

Schimbări în trafic

Au apărut reguli noi în trei puncte din oraş. Astfel, la intersecţia străzilor Turismului şi Neculce, din 19 februarie, drumul cu prioritate va fi strada Ioan Neculce, iar conducătorii care vin de pe strada Turismului vor trebui să oprească pentru a acorda prioritate.

Pe Calea Dumbrăvii, pe tronsonul dintre Cimitir şi Grădina Zoologică, viteza maximă de rulare va fi modificată de la 70 de la 50 de km la oră. Aceeaşi măsură va fi aplicată şi pentru Şoseaua Alba Iulia. Explicaţia pentru reducerile de viteză este traficul mult prea intens din aceste zone

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav