Primul tronson al centurii amanat iar E-mail
tronson amanat Termenul de finalizare a lucrărilor pentru primul tronson al centurii Sibiului ar fi trebuit să fie 31 ianuarie 2010. Însă cum acest termen nu mai poate fi respectat, în mare parte din cauza deteriorării porţiunii de centură pe care a lucrat firma Todini, în acest moment se poartă negocieri între constructori şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru prelungirea termenului de execuţie. Amânarea finalizării lucrărilor la primul tronson este cuprinsă între 6 şi 8 luni.

Negocierile sunt în toi

Cu toate că detaliile negocierilor nu sunt publice se vorbeşte de două variante. Una, cea optimistă, spune că primul tronson al centurii va fi gata în această vară, iar cealaltă, cea pesimistă, susţine că centura Sibiului, pe porţiunea Veştem - Şura Mare, va fi gata la sfârşitul acestui an. În altă ordine de idei, în aceste zile se reiau lucrările la primul tronson al centurii ocolitoare a municipiului Sibiu, cel cuprins între Veştem şi ieşirea din Sibiu spre Şura Mare, de pe DN 14. Ieri, consorţiul de firme care şi-a adjudecat licitaţia de execuţie a făcut organizarea de şantier, iar începând de astăzi se va lucra efectiv pe primul tronson al centurii Sibiului.

Şantierul pentru primul tronson a fost închis la mijlocul lunii decembrie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Vremea bună din ultimul timp i-a determinat pe constructori să reînceapă activitatea. Potrivit reprezentanţilor firmei de consultanţă, în acest moment 85 la sută din primul tronson al centurii este asfaltat. Se va lucra la viaductele de pe traseul centurii, dar şi la refacerea terasamentelor pe porţiunea pe care a lucrat în urmă cu patru ani firma italiană Todini, primul constructor al centurii Sibiului. Sunt 3-4 zone de terasamente speciale care trebuie refăcute, după care se va trece la remedierea părţii carosabile asfaltate de constructorul italian.

Fără contract pe tronsonul doi

În ceea ce priveşte tronsonul doi al centurii, se aşteaptă semnarea contractului de execuţie între beneficiar, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, şi firma Vectra Service, cea care şi-a adjudecat licitaţia de execuţie. Totuşi, deocamdată, nu se ştie cu exactitate când se va semna contractul, deşi se vorbeşte că acest lucru s-ar putea întâmpla de la o săptămână la alta. Firma care a câştigat licitaţia pentru tronsonul doi va avea la dispoziţie 14 luni pentru finalizarea lucrărilor. Tronsonul doi va fi construit pe patru benzi de circulaţie, trei kilometri de autostradă şi 3,6 kilometri din fostul drum judeţean 106B Sibiu - Ocna Sibiului vor fi modernizaţi, astfel încât să asigure descărcarea traficului spre DN1 şi DN 7, la intrarea în Sibiu, în zona Aeroportului.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav