Proaspat absolventi viitori someri E-mail
Proaspat absolventi Tinerii cu vârste de peste 16 ani, absolvenţi ai unei unităţi de învăţământ şi care timp de trei luni de la absolvire nu au fost încadraţi în muncă, pot beneficia de şomaj. Dosarele se depun la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu (AJOFMS).

Potrivit datelor oferite de purtătorul de cuvânt al AJOFMS, Ovidiu Ogrean, la această dată, sunt înregistraţi în evidenţele agenţiei 369 de absolvenţi de diferite forme de învăţământ, dintre care 121 indemnizaţi şi 248 neindemnizaţi. Cei mai mulţi dintre ei, 141, sunt absolvenţi ai învăţământului superior, 101 au terminat un liceu de specialitate, 58 sunt absolvenţi ai şcolilor profesionale şi posticeale, 38 au urmat o formă de învăţământ complementară de ucenici şi alţi 31 au absolvit un liceu teoretic.

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ, care, într-o perioadă de 60 de zile de la data absolvirii nu au reuşit să se încadreze în muncă, pot beneficia de indemnizaţie de şomaj. Însă doar dacă fac dovada că, în această perioadă, s-au înregistrat la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditaţi în condiţiile legii, în vederea medierii pentru încadrare în muncă.

Aceştia trebuie să depună la sediul agenţiei judeţene un dosar care să cuprindă actul de identitate, în original şi în copie, adeverinţa medicală din care să rezulte că sunt apţi de muncă, acte eliberate de organele financiare teritoriale, din care să rezulte că nu realizează venituri sau că realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă (500 lei la această dată). De asemenea, dosarul trebuie să conţină şi o declaraţie pe propria răspundere, din care să rezulte că nu au un loc de muncă, nu realizează venituri sau că realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă. Alături, trebuie ataşat actul de absolvire a formei respective de învăţământ, în original şi în copie şi o declaraţie pe proprie răspundere a absolvenţilor că nu urmează o formă de învăţământ la data solicitării dreptului.

Indemnizaţia de şomaj se acordă pe o perioadă de nouă luni şi este o sumă fixă, neimpozabilă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţară, în vigoare la data stabilirii acesteia.

Tinerii absolvenţi primesc şi servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi individuale, formare profesională, menite să îi ajute să-şi găsească mai uşor un loc de muncă.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav