Profesori de nota 1 E-mail
Profesori de nota 1 Doar 77,28 la suta din dascalii sibieni au trecut examenul de titularizare. Sefii Inspectoratului Scolar Judetean considera ca procentul de promovabilitate este bun. Numai un candidat a fost notat cu 10, in timp ce 268 de profesori n-au reusit sa ia nici macar nota 5 pentru a promova examenul. 16 absolventi ai Universitatii "Spiru Haret" au dat examenul degeaba.
Majoritatea profesorilor au promovat examenul de titularizare cu note intre 5 si 7.

Examenul de titularizare desfasurat saptamana trecuta a demonstrat ca, anul acesta, dascalii au fost mai bine pregatiti. Putin. Procentul de promovabilitate este de 77,28%, fata de 71,58%, cat a fost anul trecut. Printre cei 268 de profesori care n-au reusit sa obtina nota de trecere (5,00), s-au numarat si candidati la titularizare care s-au prezentat dezastruos.

Note de la 1 la 10

Inspectoratul Scolar Judetean a scos la concurs 1.517 posturi si fractiuni de posturi, insa la examen s-au inscris doar 1.445 de profesori. Dintre acestia, 265 nu s-au mai prezentat, insa, la concurs. Dintre cei 1.180 de profesori care au sustinut examenul, unul singur a obtinut nota 10. Acesta a candidat pentru catedra de germana. Alti 38 de profesori au obtinut note foarte bune, peste 9,00. Majoritatea dascalilor, insa, nu au reusit sa treaca de nota 7,00. Au existat si profesori care au promovat examenul cu nota 5 sau 5,01, dar si ghinionisti care au picat cu 4,80. Altii nu au primit la examen decat 35 de sutimi peste punctul din oficiu, in timp ce un candidat pentru catedra de limba si literatura franceza a luat chiar nota 1,00. Un candidat a fost scos din sala de examen dupa ce a fost prins copiind. Exista si dascali nemultumiti de notele obtinute la examen. 114 dintre ei au depus contestatii. Lucrarile lor vor fi reexaminate, iar rezultatele vor fi afisate pana maine.

Eliminati din concurs

Printre candidatii la titularizare s-au aflat si 21 de absolventi ai Universitatii "Spiru Haret". Dupa depunerea dosarelor, acestia au fost eliminati din concurs, din cauza diplomelor care nu le sunt recunoscute de Ministerul Educatiei. Doar cinci dintre ei au aflat la timp ca n-are rost sa se mai prezinte la examen, ceilalti 16 prezentandu-se linistiti la concurs. Ei au sustinut proba scrisa si au fost anuntati abia la sfarsit ca efortul lor a fost inutil. „Au fost inscrisi 21 de absolventi de la Spiru Haret care au fost eliminati din examen. Mai exact, i-am contactat telefonic pe toti candidatii si i-am anuntat ca diplomele lor nu sunt recunoscute, motiv pentru care au fost eliminati din examen. Au existat insa 16 persoane care nu mi-au raspuns la telefon si care au sustinut examenul, fiind astfel supusi unui stres inutil", precizeaza Elena Gabos, inspector scolar general adjunct.

Repartitie publica

Profesorii care au promovat examenul de titularizare vor fi repartizati pe post in cadrul unor sedinte publice care vor avea loc astazi si maine, la Sibiu.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav