Profesorii ar putea intrerupe cursurile joi in semn de protest E-mail
profesorii sibieni Sindicaliştii din învăţământul sibian încep protestele. Membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Sibiu (SIPS) vor picheta joi, 25 martie, sediul Instituţiei Prefectului, potrivit calendarului de proteste stabilit de Cartel Alfa. În acelaşi timp, sindicaliştii din educaţiei au în vedere întreruperea cursurilor, pe aceeaşi dată, pentru câteva ore sau pentru întreaga zi.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Sibiu, Teodor Fîrţonea, profesorii din şcolile sibiene vor hotârî, în aceste zile, prin semnătură,dacă vor întrerupe cursurile în data de 25 martie, în semn de solidaritate cu colegii lor din alte judeţe din ţară. Liderul de sindicat a declarat luni, 22 martie, că va trimite o notă fiecărei unităţi şcolare, afiliată SIP, prin care profesorii vor fi chestionaţi cu privire la acest fapt.

“Voi trimite o notă in toate unităţile şcolare în care profesorii vor fi chestionaţi dacă, pentru nemulţumirile pe care le avem specifice Sibiului, doresc întreruperea activităţii joi, 25 martie. Poate fi vorba despre întreruperea activităţii pe parcursul întregii zile sau pe parcursul a trei sau patru ore pentru protest, în solidaritate cu colegii din ţară”, a declarat Fîrţonea.

Pichet la prefectură

Sindicaliştii vor ieşi joi, 25 martie, în stradă. Aceştia vor picheta sediul Instituţiei Prefectului, în cadrul unei acţiuni ce face parte din calendarul de proteste stabilit împreună cu reprezentanţii Cartel Alfa. “Este vorba despre 50-60 de persoane care vor picheta joi Prefectura”, a declarat liderul de sindicat. Sibiul nu va participa la maştul de protest şi mitingul ce vor avea loc la Bucureşti în aceeaşi dată, a mai spus acesta.

Fără note în catalog

Tot în semn de protest, începând de luni, 22 martie, profesorii afiliaţi SIP Sibiu nu vor mai trece note sau calificative în cataloagele şcolare. “Acest prim pas este o acţiune gândită într-un calendar comun de protest împreună cu colegii noştii din celelalte federaţii din învăţământ în urma şedinţei de joi, din 18 martie”, a mai spus Fîrţonea.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav