Profesorii ~ Noi v~am invatat voi ne~ati inselat E-mail
profesori din Sibiu O sută de sindicalişti afiliaţi Cartel Alfa Sibiu au pichetat ieri pentru o oră sediul Prefecturii Judeţului Sibiu. Înarmaţi cu clopote, fluiere şi pancarte ei s–au adunat în faţa instituţiei la ora 10, pentru a–şi prezenta revendicările. Pe lângă mesajele înscrise pe pancarte, "Salar minim unic", "Locuri de muncă, nu şomaj", "Nu pensiei la 65 de ani!", protestatarii au scandat o serie întreagă de lozinci: "Ne vrem banii!", "Noi v–am învăţat, voi ne–aţi înşelat!", "Hoţii!", "Corigenţi voi ieri eraţi, astăzi sunteţi guvernanţi!".

Protestul dascălilor

La pichet au participat în mare parte profesori, membri de sindicat în Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), împreună cu reprezentanţii sindicaliştilor unor societăţi, afiliate Cartel Alfa Sibiu, protestatarii adunându-se doar din municipiul Sibiu, după cum a declarat Marius Vingerzan, preşedintele Cartel Alfa Sibiu. Potrivit lui Marius Vingerzan, protestul reprezintă "o acţiune concertată din partea federaţiei. Au avut loc pichetări şi în alte judeţe, în alte zile." Liderul de sindicat a subliniat faptul că nemulţumirile sindicaliştilor se referă la problemele legate de pensii, de salariul minim, de Legea salarizării în sistem unic bugetar, revendicările lor fiind înaintate şi prefectului judeţului Sibiu, Constantin Trihenea.

Activitate întreruptă în şcoli

La rândul său Teodor Fîrţonea, preşedintele FEN Sibiu a declarat că pichetul este o manifestare organizată în calendarul comun al Filialei Cartel Alfa Sibiu, din care FEN face parte, venind în continuarea protestului început luni, prin netrecerea de către profesori a notelor în catalog. Dascălii sibieni protestează după ce FEN a pornit acţiuni în stradă de două săptămâni, care s-au desfăşurat în mai multe judeţe din ţară, după cum a spus Teodor Fîrţonea. Mai mult, potrivit liderului FEN, în aproximativ 11 şcoli din judeţul Sibiu au fost suspendate ieri ultimele ore din cursuri. "În afară de acţiunea care continuă şi de pichetul din faţa Prefecturii, sunt, după informaţiile de ieri (n.r. 24 martie), 11 unităţi de învăţământ care întrerup pentru două ore activitatea, trimiţând copiii acasă", a declarat Teodor Fîrţonea. El a mai spus că printre şcolile care şi-au încetat pentru două ore activitatea se numără cele din localităţile Râu Sadului, Cristian, Roşia, Avrig, Ocna Sibiului, dar şi Şcoala "Mihai Eminescu" din Sibiu. Pe lângă şcoli, la proteste s-au alăturat 20 la sută dintre grădiniţe, care, însă, nu au trimis copiii acasă.

Teodor Fîrţonea a ţinut să sublinieze faptul că acţiunile profesorilor nu se opresc aici, pentru că sindicatele din învăţământ au programat pentru 22 aprilie, grevă în sistemul de învăţământ din toată ţara. Formele de protest care vor fi adoptate în continuare de către sindicaliştii sibieni vor fi discutate luni, 29 martie, într-o şedinţă la care vor participa liderii federaţiilor din învăţământ.

La finalul întâlnirii cu prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea, liderul Cartel Alfa Sibiu, Marius Vingerzan a declarat "Vedem ce o să se întâmple între confederaţii şi Guvern. Dacă nu se ajunge la o soluţie, continuăm protestele."

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav