Profesorii sibieni nu primesc distinctii anul acesta E-mail
Profesorii fara distinctii 19 profesori din judeţul Sibiu nu vor primi, în acest an, distincţiile care li se cuvin, deşi Inspectoratul Şcolar al judeţului a depus toate actele la timp. De vină este fostul ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu, care nu a semnat la timp ordinul de acordare de distincţii şi premii personalului didactic.

Dintre cei 19 profesori, cinci dintre ei ar fi trebuit să primească diplome de excelenţă, alţi doi Diploma “Gheorghe Lazăr” clasa I, nouă dintre ei Diploma “Gheorghe Lazăr” clasa II-a şi trei dintre ei, aceeaşi diplomă, însă pentru clasa a III-a. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Sibiu (IŞS), aceste distincţii se acordă în funcţie de vechimea dascălilor şi rezultatele obţinute în perioada de predare. “Valoarea distincţiilor este, pentru Diploma Gheroghe Lazăr, calsa I, 20 la sută din suma salariului de bază primit în ultimele 12 luni, pentru clasa a II-a, 15 la sută, iar pentru clasa a III-a, 10 la sută. Pentru cei care primesc diploma de excelenţă, valoarea acesteia se ridică la 20 la sută din salariul de bază încasat în ultimul an”, a explicat inspectorul şcolar general, Constantin Gorun.

Greşeală la minister

Distincţiile ar fi trebuit acordate încă din luna iunie, însă o greşeală a ministrului educaţiei din acea perioadă a dus la prelungirea perioadei şi, în cele din urmă, la amânarea acordării distincţiilor. Potrivit unei notificări primite de inspectorat din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei (MECI), “din cauza nerespectării, de către fostul ministru, Ecaterina Andronescu, a calendarului privind premierea cadrelor didactice performante din învăţământul preuniversitar, MECI nu poate emite, în luna octombrie, ordinul privind acordarea de distincţii personalului didactic îndreptăţit să le primească”. Potrivit aceleiaşi surse, documentul a fost semnat abia la sfârşitul lunii septembrie. În plus, conform notei MECI, “anexele, parte integrantă din ordin, nu sunt ştampilate, ceea ce constituie un viciu în procedura de emitere a unui act administrativ şi, în consecinţă, nu poate produce efecte juridice”.

Bani insuficienţi

Plata premiilor se face de unitatea de învăţământ la care sunt sau au fost angajate cadrele didactice beneficiare, din bugetul consiliilor locale sau judeţene, cu încadrarea în bugetul aprobat şi alocat cu această destinaţie. Potrivit reprezentanţilor primăriei, nu există bani pentru plata distincţiilor, în contextul în care bugetul nu este suficient nici măcar pentru plata drepturilor salariale aferente lunii decembrie. “Banii alocaţi de la minister, pentru plata salariilor profesorilor, nu sunt suficienţi pentru a asigura necesarul, adică strict plata aferentă drepturilor salariale”, spun reprezentanţii municipalităţii.

Amânaţi pentru anul viitor

În cadrul aceleiaşi note, este specificat faptul că Ministerul Educaţiei recunoaşte calificarea şi profesionalismul cadrelor didactice care au primit validarea consiliilor de administraţie ale inspectoratelor şcolare. Prin urmare, în anul financiar următor, inspectoratele şcolare judeţene vor acorda prioritate profesorilor care au fost validaţi de consiliile de administraţie în cursul acestui an.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav