Profesorul Dan Popescu Doctor Honoris Causa al Universitatii din Rennes 1 Franca E-mail
Profesorul Dan Popescu Universitatea din Rennes 1, Franţa, a acordat, la sfârşitul lunii iunie, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii franceze, pentru trei cercetători străini. Printre aceştia s-a numărat şi profesorul român Dan Popescu, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, specialist în Economie Politică, Istoria gândirii economice – Istorie economică. Ceilalţi doi profesori au fost norvegianul Alex Hansen, profesor la Universitatea Tehnologică din Trondheim, Norvegia, specializare fizică şi americanul Richard R. Schrock, de la Institutul Tehnologic din Massachusette, Statele Unite ale Americii, specializarea chimie, laureat al Premiului Nobel pentru chimie 2005. Toţi cei trei cercetători au colaborat şi colaborează cu Universitatea din Rennes 1.
În faţa unei asistenţe numeroase - profesori, cercetători, studenţi, diplomaţi, prieteni - şi după intonarea imnurilor Norvegiei, României şi Statelor Unite, au fost prezentate, pentru fiecare din cei trei premianţi, principalele coordonate ale activităţii, ale afirmării internaţionale, ei având, apoi, dreptul la câte 10 minute pentru a-şi ţine discursul de recepţie a titlului.

Distincţiile au fost înmânate, în faţa unei asistenţe numeroase, de către profesorul Guy Cathelineau, preşedintele Universităţii din Rennes 1, în prezenţa Rectorului Alain Miossec, a altor oficialităţi franceze şi străine.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav