Program de weekend in spitale in cele opt zile de concediu fara plata E-mail
program spitale Acordarea de concedii fără plată medicilor şi asistentelor ar duce la crearea unui adevărat haos în sistemul sanitar, în contextul în care spitalele funcţionează deja cu o deficienţă de personal. Preşedintele Sanitas Sibiu, Dan Pirnoiu, propune desfăşurarea activităţilor la fel ca în cazul zilelor de sâmbătă şi duminică întrucât rezultatele ar putea fi dezastruoase dacă spitalele vor trebui să lucreze normal, cu un număr redus de personal.

Reprezentanţii Sanitas Sibiu s-au întâlnit vineri, 13 noiembrie, cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului, în vederea stabiliri “planului de bătaie” privind aplicarea măsurii de acordare a celor opt zile de concediu fără plată.

Potrivit preşedintelui Sanitas Sibiu, Dan Pirnoiu, “sunt destul de multe probleme care trebuie rezolvate. Sibiul se confruntă cu o lipsă acută de personal. În acest context, aplicarea măsurii celor opt zile de concediu fără plată ar aduce probleme de funcţionare în spitalele judeţului” şi ar duce, spune Pirnoiu, la nemulţumiri din partea pacienţilor. “Medicii vor avea de rezolvat mai multe cazuri decât de obicei şi unii pacienţi s-ar putea simţi neglijaţi”, spune Pirnoiu.

Discuţii cu fiecare manager de spital

Sindicaliştii vor purta discuţii cu fiecare manager de spital din judeţ pentru stabilirea măsurilor necesare întrucât, spune Pirnoiu “problemele diferă de la unitate la unitate. Vom programa întâlniri cu fiecare manager de spital şi vom stabili ce este de făcut, pentru că cele patru zile, din luna aceasta, trebuie să fie acordate, conform legii. Nu putem contesta o lege”. Una dintre variante ar fi, spune preşedintele Sanitas Sibiu, adaptarea volumului de muncă la numărul de angajaţi care vor trebui să aigure asistenţa medicală în cele opt zile şi propune adoptarea unui program asemănător zilelor de sâmbătă şi duminică.

Prima discuţie a avut loc tot vineri, cu directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Gabriel Budescu, iar o discuţie finală va avea loc luni, 16 noiembrie.

Spitale pro şi contra

Potrivit aceleiaşi surse, există spitale în judeţ care au aplicat deja măsura celor opt zile fără plată, fără consultarea cu sindicatele. “Avem semnale că la Spitalul de Psihiatrie au fost oameni care au intrat deja în concediu fără plată şi la fel s-a întâmplat şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă”, spune Pirnoiu. Sunt însă şi spitale care nu sunt de acord cu această măsură, cum este cazul spitalelor din Cisnădie, Agnita şi Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav