Programul CNM ASTRA cu ocazia sarbatorilor de Paste E-mail
cnm astra Program
Casa Hermes si Casa Artelor: 3-5 aprilie inchis
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA: 3-5 aprilie deschis, 10-18. Duminica 4 aprilie intrarea este gratuita. Galeriile de Arta Populara: 4-5 aprilie inchis.
Din 1 Mai, sectiile CNM ASTRA vor trece la programul de vara: 10-18.

Program religios la Biserica din Bezded

Programul religios din perioada sărbătorilor pascale va debuta la Biserica din Bezded, în Muzeul Civilizaţiei Populare Traditionale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului) joi, 1 aprilie, la ora 17,00, cu slujba de Denie şi va continua cu Prohodul Domnului vineri, tot de la ora 17,00 şi cu slujba de Înviere sâmbătă, începând cu orele 24,00. În noaptea de Înviere autobuzele Tursib în direcţia Muzeului în aer liber vor circula din oră în oră. Accesul la Biserica din Bezded va fi posibil pe poarta principală şi pe cea din zona bisericii (pe Aleea Elevilor). Sfintele Paşti vor fi oferite, prin sponsorizarea Cârciumii din Bătrâni, în căniţe de lut achiziţionate de la Obârşa (Hunedoara) cu susţinerea financiară a enoriaşilor bisericii.

Programul religios nu se va opri aici, continuând duminică, la ora 12,00, cu cea de-a doua slujbă de Înviere. Alte slujbe vor avea loc în dimineţile zilelor de luni, 5 aprilie, marţi, 6 aprilie, precum şi vineri, 9 aprilie, când va fi sărbătorit Izvorul Tămăduirii. Complexul Naţional Muzeal ASTRA vă invită, aşadar, din nou, să petreceţi Sfintele sărbători de Paşte în Muzeul în aer liber, la Biserica din Bezded!
Să retrăim, să ne reamintim, să cunoaştem...

Postul Paştelui se încheie cu Săptămâna Patimilor lui Hristos, săptămână în care credincioşii se îngrijesc sufleteşte şi trupeşte pentru Înviere, fac curăţenie generală în gospodărie, în casă, interiorul trebuie să strălucească, iar până la Joia Mare, femeile se străduiau să termine torsul fibrelor vegetale. Ultima vineri din Postul Mare este numită şi Vinerea Paştilor, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagră, Vinerea Seacă sau Vinerea Mare. Conform tradiţiei creştine este ziua în care Iisus a fost răstignit şi a murit pe cruce pentru răscumpărarea păcatului lumesc. Vinerea Mare este zi de post negru. Sâmbăta Mare este ultima zi de pregătire a Paştilor, când gospodinele trebuie să pregătească bunătăţile mesei de Paşti şi hainele noi ce urmează să fie îmbrăcate în zilele de Paşti.

Este o perioadă de mare încărcare sufletească, care ne duce cu gândul la familie, prieteni, la cei care nu mai sunt sau la cei nevoiaşi...şi...fără să ştim...alunecăm în amintirea vremurilor de altădată. Vă invităm la Casa Artelor, Piaţa Mică nr. 21, să păşim împreună în atmosfera intimă a interiorului de altădată, generată de frumoasele piese textile ţesute de mamele, bunicile şi străbunicile noastre. Expoziţia A ţese...între locuire şi amintire în sudul Transilvaniei, organizată de Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” Sibiu, Vă aşteaptă şi în Săptămâna Luminată, într-un cadru cald, intim de petrecere a timpului liber de la orele 9 ale dimineţii până la orele 17 ale după amiezii.

Sursa: Primaria Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav