Proiect de 15000000 de euro pentru Orasul de Jos E-mail
Proiect pentru Orasul de jos Planul Integrat de Dezvoltare Urbană este finalizat, iar şase dintre proiectele pe care le cuprinde vor fi depuse spre finanţare din fonduri europene, este vorba despre modernizarea unor zone din Oraşul de Jos, modernizarea centrului de recuperare a copiilor cu handicap şi construcţia viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu.

Primăria Municipiului Sibiu a finalizat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), iar din cele opt proiecte pe care le conţine, şase vor fi depuse pentru finanţare din fonduri europene, în valoare de 14,86 milioane euro.

PIDU cuprinde proiecte care vizează dezvoltarea durabilă şi sustenabilitatea economiei, creşterea calităţii vieţii în Oraşul de Jos prin crearea unei infrastructuri urbane moderne şi durabile şi creşterea accesibilităţii zonelor de vest şi nord-vest ale oraşului. „Ideea de bază care se urmăreşte este reducerea discrepanţelor dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus”, a spus primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Cele şase proiecte care vor fi depuse în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, domeniul de intervenţie 1.1 – „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, subdomeniul: „Poli de dezvoltare urbană”, sunt modernizarea străzii Faurului, a străzii Turnului şi Piaţeta Târgul Peştelui, a centrului de recuperare a copiilor cu handicap – Aleea Streiu, nr 8, a străzii 9 Mai, a străzii Ocnei şi construcţia viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu.

În cazul în care vor fi alocate fonduri suplimentare, acestea vor acoperi şi modernizarea spaţiului public din zona centrală a cartierului Ţiglari şi sistemul de control şi management al traficului urban în Sibiu/Centru de control al traficului. După ce Planul Integrat de Dezvoltare Urbană va fi aprobat de Consiliul Local Sibiu, documentaţia de aplicare va fi înaintată spre ADR Centru.

Începând de astăzi, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană se va afla atât pe site-ul www.sibiu.ro cât şi la Centrul de Informaţii pentru Turişti, spune Carmen Chiş, din cadrul Serviciului de Presă al Primăriei Municipiului Sibiu.

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav