Proiectul de buget al Sibiului a fost amanat E-mail
Proiectul de buget al Sibiului a fost amanatProiectul de buget al Sibiului nu a fost adoptat în şedinţa de joi a Consiliului Judeţean (CJ), din cauza unor neînţelegeri finaciare, după ce Ministerul de Finanţe a hotărât ridicarea plafonului de salarizare, însă doar cu nouă milioane, sumă insuficientă pentru plata salariilor instituţiei şi a celor 23 aflate în subordine, spun reprezentanţii CJ.

Proiectul de buget al Sibiului a fost amânat, în urma şedinţei de Consiliu Judeţean desfăşurată joi, 27 inauarie, la Avrig, după ce Ministerul Finanţelor a stabilit un plafon de salarizare insuficient. Noua sumă impusă era cu 15 milioane de lei mai mica decât cea prevazută de proiectul realizat de reprezentanţii CJ Sibiu.

„Am considerat că e mai bine să nu intrăm în şedinţă cu bugetul în această situaţie şi să lămurim lucrurile. Trebuie spus că nu este vorba despre lipsă de bani, în sensul că nu am putea să plătim personalul din instituţii. Este vorba despre un plafon care a fost dictat acum pentru prima dată pentru că înainte nu a existat un asemena plafon, plafonul fiind fixat de ministrul finaţelor publice împreună cu ministrul administraţiei şi internelor, într-un ordin comun, a celor două ministere", a explicat preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch.

133 milioane de lei pentru Sibiu

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului Sibiu, pentru Consiliul Judeţean, a fost stabilită suma de 118 milioane lei. „Caclculele noastre făciute şi în tomană, la o evaluare, arătau 133 milioane de lei. Era o diferenţă de 15 milioane de lei şi am spus că nu putem acum să aprobăm bugetul la acest nivel pentru că am ajunge în situaţia să nu putem plăti salariaţii, atât cei din CJ, cât şi cei din instituţiile din subordine", a completat Bottesch.

În subordinea Cj Sibiu se află 23 de instituţii. Consiliului Judeţean i-au fost repartizate trei milioane de lei, cele mai mari sume fiind repartizate către spitale.

Discuţii cu Finanţele

Bottesch a declarat că în perioada următoare vor avea loc discuţii cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Finanţe a Judeţului Sibiu pentru eventuale recalculări. „Va trebui în continuare lămurită problema. Şi acele nouă milioane sunt bani mulţi. Nu credem că putem aproba bugetul cu acele nouă milioane bani lipsă", a declarat Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav