Proiectul din Dumbrava a fost retras din sedinta consiliului E-mail
proiect retras Proiectul de aprobare a documentaţiei de urbanism PUZ şi RLU pentru ansamblul rezidenţial de pe terenul fostei fabrici de covoare Sitex, din pădurea Dumbrava, a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, care a avut loc joi. Cu numai o zi înainte a avut loc şedinţa publică de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, în urma căreia proiectul primise acordul de mediu, la timp să poată intra în mapele consilierilor.

Comisia de urbanism a sugerat retragerea proiectului de aprobare a documentaţiei de urbanism pentru Sitex, fără să dea vreo explicaţie. Primarul Klaus Iohannis, iniţiatorul proiectului, a fost de acord, astfel încât orăşelul din pădure a dispărut din peisaj, cel puţin pentru moment.

Aceasta cu toate că, titularul proiectului s-a dat peste cap pentru obţinerea avizului de mediu, emis cu numai o zi înainte, în urma unei şedinţe fulger la APM. Întâlnirea cu reprezentanţii autorităţilor a fost mai mult de formă, pentru a da răspuns problemelor ridicate cu o săptămână înainte, tot în cadrul unei şedinţe publice. Concluzia de miercuri, a fost că, din punct de vedere al problematicii de mediu, proiectul este legal. Aceasta după ce titularul şi-a luat câteva angajamente, de genul să facă un gard de protecţie în jurul proprietăţii şi să nu strice priveliştea din Muzeul Astra, iar înălţimea blocurilor a fost redusă cu trei etaje.

Deşi nici măcar reprezentanta APM Sibiu nu părea convinsă, studiul de trafic, executat de specialişti privaţi, a concluzionat că infrastructura rutieră poate suporta aglomerarea circulaţiei în zonă. Dacă datele se dovedesc false, autorii studiului pot fi pedepsiţi legal, dar deja este prea târziu, o dată ce răul a fost produs. Valeriu Olaru, directorul CNM ASTRA, s-a plâns că, numai atunci când muzeul organizează un eveniment, Calea Dumbrăvii oricum se blochează. În plus, pădurea va fi protejată printr-un simplu gard, aceasta fiind singura cerinţă a Direcţiei Silvice, administratorul parcului natural Pădurea Dumbrava. gardul de delimitare este singura pădure, de cei pare o măsură destul de slabă pentru a opri accesul, în pădure, a câteva mii de oameni care vor locui în ansamblul rezidenţial.

La finalul şedinţei consiliului local, reprezentantul Ordinului Arhitecţilor din Sibiu a salutat decizia luată. Acesta a declarat că speră ca, pe viitor, să fie luate în considerare şi părerile pertinente ale OAR.

Ansamblul rezidenţial, întins pe 88.000 metri pătraţi, prevede contrucţia a şase clădiri înalte de 17 etaje, două imobile cu regim variabil de înălţime S+P+10E, S+P+8E, S+P+6E, trei imobile cu regim varabil de înălţime S+P+7E, S+P+5E, S+P+4E şi un imobil cu regim variabil de înălţime S+P+7E, S+P+5E, S+P+4E. Ansamblul este prevăzut şi cu o suită de imobile tip duplex cuplate cu etaje, cu grădini comune, pentru grupuri de 3-5 apartamente. În total, vor fi construite 1338 apartamente, care vor dispune de 2103 locuri de parcare.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav