Proiectul Paltinis prinde contur E-mail
proiectul paltinis După ce ani de zile administraţiile localităţilor care deţin teren în zona staţiunii Păltiniş nu au reuşit să se pună de acord pentru o colaborare în vederea dezvoltării staţiunii, lucrurile au început să se mişte o dată cu proiectul Păltiniş - Dăneasa.

În urmă cu câteva zile, primarii din Sibiu, Cristian, Răşinari şi Poplaca, împreună cu prefectul de Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean, s-au întâlnit cu un secretar de stat din Ministerul Turismului pentru a pune la punct planul de bătaie pentru revitalizarea Păltinişului. Primul pas, un studiu de oportunitate anunţat în premieră de primarul Klaus Iohannis. „Toată lumea doreşte dezvoltarea acestei zone pentru că s-a înţeles oportunitatea acestei dezvoltări precum şi faptul că toţi vom avea de câştigat dacă Păltinişul se va transforma”, spune Iohannis.

Studiul de oportunitate va fi realizat de Consiliul Judeţean iar Iohannis crede că el ar trebui să indice direcţia de dezvoltare a staţiunii. „Ce s-a încercat cu Păltinişul până acum nu a fost o soluţie pe termen lung. Prin anii 80 s-a defrişat o parte a pădurii în ideea construirii unei noi pârtii de schi. Păltinişul nu stă într-o pârtie nouă sau o telegondolă”, crede Iohannis. Primarul Sibiului vede o dezvoltare complexă a staţiunii, care să ofere oportunităţi şi în afara sezonului rece. „Dezvoltarea stă în elaborarea unui concept fezabil.

Sigur, sporturile de iarnă sunt foarte importante însă durata sezonului rece e redusă iar săptămânile în care se poate schia sunt puţine. Trebuie gândită o strategie şi pentru primăvară şi pentru vară şi pentru toamnă”, mai spune Iohannis, care a amintit faptul că în anii 70-80 se cumpărau bilete prin sindicat pentru Păltiniş iar oamenii nu doreau altceva decât să se plimbe prin natură. Lucru care s-a schimbat.

Sursa: Turnul sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav