Proteste de weekend, la Agnita E-mail
Centura Sibiului, distrusa de anonimiAproximativ 1.200 de cetăţeni, au ieşit, sâmbătă, în stradă, la un miting organizat de PSD, împotriva desfiinţării Spitalului Orăşenesc, Judecătoriei şi Parchetului Agnita.

La protest a fost adresată o Scrisoare deschisă, Guvernului României, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Justiţiei. Scrisoarea a fost semnată de deputatul Ioan Cindrea şi senatorul Viorel Arcaş, de primarul oraşului Agnita şi de primarii a nouă comune de pe Valea Hârtibaciului.

SCRISOARE DESCHISĂ

Către,
GUVERNUL ROMÂNIEI
Domnului Prim ministru, EMIL BOC
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Domnului Ministru, ATTILA CSEKE
MINISTERUL JUSTIŢIEI
Domnului Ministru, CĂTĂLIN PREDOIU

Astăzi 12 februarie 2011, ora 12.00, cetăţenii din: Oraşul Agnita, 10 comune şi 27 de sate de pe Vale Hârtibaciului, Judeţul Sibiu, solicităm Guvernului României, reprezentat de domnul prim ministru Emil Boc, Ministerului Sănătăţii, reprezentat de domnul ministru Attila Cseke şi Ministerului Justiţiei, reprezentat de domnul ministru Cătălin Predoiu, să nu desfiinţeze:
Spitalul Orăşenesc din Agnita;
Judecătoria Oraşului Agnita;
Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraşului Agnita.

Spitalul Orăşenesc din Agnita, este absolut necesar pentru asigurarea asistenţei medicale pentru cei peste 30.000 de cetăţeni din Oraşul Agnita, şi cele 37 localităţi de pe Valea Hârtibaciului.
Spitalul Orăşenesc din Agnita, acordă anual asistenţă medicală la peste 3.000 de cetăţeni.
Spitalul Orăşenesc din Agnita, a fost înfiinţat în urmă cu 70 de ani şi nici un guvern, inclusiv guvernele comuniste, nu au îndrăznit să-l desfiinţeze.
Având în vedere importanţa asistenţei medicale şi sociale, desfiinţarea Spitalului Orăşenesc din Agnita, pune în pericol viaţa cetăţenilor de pe Valea Hârtibaciului deoarece nu se poate asigura la timp asistenţa medicală având în vedere că distanţa de la Agnita la Sibiu, este de peste 70 de kilometri.
Spitalul Orăşenesc din Agnita, asigură condiţiile necesare pentru acordarea asistenţei medicale prin cei 9 medici de specialitate, 29 de asistente medicale şi prin laboratorul medical acreditat.
Menţionăm că Spitalul Orăşenesc din Agnita nu are datorii.

Domnule Prim-ministru Emil Boc şi domnule ministru al Sănătăţii Attila Cseke, prin desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Agnita deveniţi responsabili de eventualele pierderi de vieţi omeneşti care pot să apară datorită neasigurării la timp a asistenţei medicale, conform drepturilor prevăzute de Constituţia României.
Decizia de închidere a Spitalului Orăşenesc din Agnita, încalcă grav principiul autonomiei locale, iar Primăria Agnita, Consiliul local Agnita, inclusiv primăriile şi consiliile locale din zonă nu sunt de acord cu desfiinţarea acestui spital. Este un atac fără precedent, la dreptul constituţional privind asigurarea asistenţei medicale pentru cei peste 30.000 de locuitori din Oraşul Agnita şi din localităţile de pe Valea Hârtibaciului, iar cetăţenii prezenţi la această manifestare de PROTEST organizată în Agnita, vă solicită să anulaţi de urgenţă:

1.Proiectul Hotărârii de Guvern privind desfiinţarea Spitalului Orăşenesc din Agnita;

2.Proiectul de lege privind desfiinţarea Judecătoriei Agnita şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

Prezenta SCRISOARE DESCHISĂ este semnată în numele cetăţenilor din Oraşul Agnita şi din cele 37 localităţi, de parlamentarii din Circumscripţia electorală nr.34 Sibiu, Colegiul electoral nr.4 şi primarii comunelor de pe Valea Hârtibaciului.

Agnita,
12 februarie 2011


Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav