Protestul impotriva preturilor din benzinarii: "mai domol azi, dar nu chiar rarut" E-mail
PPreferatii sibienilor: cei de la SMURD Cu toată revolta on-line pornită împotriva creșterii prețurilor la carburanți, benzinăriile din Sibiu nu s-au putut plânge de clienți, în prima zi din cele trei anunțate pentru boicotare.

Chiar dacă nu au fost cozi la unele benzinării, acestea au avut clienți.

”Apoi, a fost mai domol, dar nu chiar răruț. Nu cred că s-a simțit vreun protest sau ceva”, povestește unul din angajații Petrom de pe strada Alba Iulia, benzinăria care săptămâna trecută a fost blocată vreo trei ore de cei ”cu bani mărunți”.
”Toți urlă că e scump laptele la piață, dar aici...”

Petru Valentin tocmai a terminat de golit combustibil de 150 de lei în maşina sa. ”Azi e 17? Știu, știu de protest, dar eu credeam că e în weekend, că de știam, nu alimentam”. Lângă, el Călin a turnat motorină de 100 de lei în BMW-ul pe care îl are. ”De obicei, folosesc și bicicleta, mai rar transportul în comun. Doar că acum e iarnă și nu pot decât cu mașina. Dar protestele acestea nu își au rostul, căci nu se rezolvă nimic”, este pesimist tânărul de 35 de ani. Lunar, între 400 şi 500 de lei este suma pe care o lasă în benzinăriile din Sibiu.

Unii n-au auzit

Constantin S., tot din Sibiu, şi-a făcut plinul microbuzului său la benzinăria Mol, de pe strada Alba Iulia. Nu a auzit de protest. „Vreau să am zile liniştite şi nu mă uit la ştiri”, glumeşte el. „Ideea e genială, oamenii îşi pot exprima dezacordul, căci preţurile sunt într-adevăr exagerate”, continuă Constantin. Dar nu se alătură protestului.

Lângă el, Vladimir Stan, zootehnist, e tot cu ochii pe afișaj. Și-a turnat în rezervorul Mercedes-ului său benzină de 282 de lei. ”Eu când dau laptele cu doi lei și 20, îmi sare lumea în cap la piață. Aici, ce să fac, să merg pe jos? Oricum, nu are rost niciun protest”, povesteşte bărbatul aflat la a doua tinereţe.
100 de lei este suma pe care o plăteşte la aceeaşi benzinărie Mol şi tânărul proprietar al unui Audi A8.”Nu are niciun rost protestul. Dacă nu alimentez azi, o fac mâine sau peste două zile, căci nu pot să merg cu căruţa. Mă afectează creşterea preţurilor, dar ce să fac? Că nu se rezolvă nimic”.
La casierie, angajaţii Mol sunt înţepaţi. „Deci, nu facem declaraţii presei. Deci nu facem. Altceva?”, ridică tonul unul din cei aflaţi în spatele tejghelei.

Potrivit mesajelor lansate pe diferite siteuri, din 17 până pe 19 ianuarie, românii sunt îndemnaţi să nu-şi alimenteze maşinile cu combustibili. Pe de altă parte, au apărut noi mesaje, potrivit cărora, în viitorul apropiat să fie boicotate numai anumite benzinării, în special cele Petrom, PetromV şi OMV.


 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav