Radu Stanca partener cu doua teatre din Germania E-mail
Radu Stanca partener cu 2 teatre din  Germania Secţia Germană a Teatrului Sibian, începe, din acest an, o colaborare cu două teatre din Germania. Pe lângă schimbul de spectacole, un regizor german va monta la Sibiu o piesă de teatru.

Unul dintre parteneriate este cel cu Teatrul de Stat Marburg, încheiat odată cu prezenţa secţiei germane a teatrului sibian, la Festivalul de Teatru al Landului Hessen, cu spectacolul „Am angajat un ucigas profesiunist“, în regia lui Radu Alexandru Nica. Timp de trei ani, cele două teatre vor face schimb de producţii, iar la sfârşitul anului, un regizor de la Marburg va monta, la Sibiu, spectacolul „Frumoasa din Pădurea adormită“.
Piesa lui Radu Alexandru Nica a fost foarte bine primită de criticii germani şi, potrivit reprezentanţilor Teatrului Naţional “Radu Stanca”, a avut un rol esenţial în iniţierea colaborării cu Teatrul de Stat Marburg.

Cel de-al doilea parteneriat a fost încheiat cu Teatrul de Stat Oberhausen. Este un proiect pe o perioada de trei ani de zile, numit „Două ţări – un spectacol/Zwei Länder – ein Stück“. Proiectul a fost câştigat de către Teatrul de Stat Oberhausen şi Secţia germană a TNRS, în cadrul sesiunii de proiecte 2009, a Fundaţiei de Cultură a Federaţiei Germane.

Parteneriatul va fi timp de trei stagiuni, începând cu septembrie 2009. În prima stagiune va avea loc un schimb de regizori şi actori, iar în cea de a doua, un schimb de spectacole de teatru. Ultima fază proiectul sa va încheia cu un spectacol comun al celor două instituţii de cultură, ce va fi prezentat atât la Sibiu, cât şi la Oberhausen.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav