Ramane primar si de data asta E-mail
Ramane primar Traian Băsescu a anunţat că îşi doreşte un guvern PD–L – PNL, cu condiţia ca PNL să renunţe la funcţia de premier.* primarul Sibiului a răspuns ieri acuzaţiilor unui ziar central, care a scris că Iohannis s–a aflat în incompatibilitate în mandatul său din 2003 * desemnarea lui Croitoru a numit–o "o alegere evident proastă"

Preşedintele Traian Băsescu a respins din nou, ieri, eventuala desemnare a primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în funcţia de prim-ministru. Băsescu a anunţat că îşi doreşte un guvern PD-L - PNL, dar fără un premier de la PNL. Băsescu a reafirmat că nu-l va nominaliza pe Iohannis, întrucât "în spatele său se află Voiculescu, Hrebenciuc, Patriciu, Vanghelie şi Iliescu"

În termeni legali
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a răspuns ieri, în cadrul conferinţei de presă săptămânale, acuzaţiilor aduse de un cotidian central care a publicat ieri o informaţie, în prima pagină, potrivit căreia primarul Sibiului a încălcat Legea incompatibilităţii şi nu mai poate fi numit timp de trei ani într-o funcţie publică, cum este şi cea de premier. "Eu nu m-am aflat niciodată în incompatibilitate", a spus Iohannis, explicând că, după apariţia Legii 161 din data de 19 aprilie 2003, în termenul legal de 60 de zile, şi-a formulat demisia din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al SC Parcul Industrial Şura Mică, în data de 19 mai 2003. "Consiliul de Administraţie si directorul general al Parcului Industrial Şura Mica au luat act de demisia domnului Klaus Iohannis şi de vacantarea acelui post, fapt care rezultă şi din actele emise de SC Parcul Industrial Şura Mică!", se arată într-o clarificare a Biroului de Presă al Primăriei. Alegerile preşedintelui

Întrebat dacă mai crede că va fi numit premier, Iohannis a răspuns: "Este dreptul constituţional al preşedintelui să numească premier pe cine doreşte, dar în aceeaşi măsură trebuie să-şi şi asume numirea".

"De exemplu, rezultatul de ieri (n.r. respingerea Guvernului Croitoru) i se datorează, a fost o alegere evident proastă", a continuat Iohannis, spunând că este dispus în continuare să conducă un guvern în condiţiile de criză de acum.

Primarul Sibiului a declarat şi că, în situaţia în care Administraţia Prezidenţială s-ar arăta interesată de organizarea unei ceremonii pentru acordarea lui Traian Băsescu a titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Sibiu, " o va analiza cu maximă seriozitate".

Sursa: Tribuna
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav