Rata somajului a trecut de 7 la suta E-mail
Rata somajului Peste 13.000 de şomeri sunt înregistraţi, în această perioadă, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu. Numărul acestora a crescut cu peste 700 de persoane, faţă de câţi erau în evidenţe, la sfârşitul lunii iulie.

La AJOFM Sibiu sunt înregistraţi 13.157 şomeri, dintre care 5.842 sunt femei. Rata şomajului a ajuns, luna aceasta, la 7,1 la sută. Faţă de sfârşitul lunii iulie, numărul sibienilor fără un loc de muncă a crescut cu 736 persoane, iar rata şomajului a înregistrat o creştere cu 0,4 puncte procentuale.

Peste 6.000 de şomeri sunt din Sibiu, aproape 4.000 sunt înregistraţi la unitatea locală Mediaş, peste 900 sunt la Avrig, peste o mie la Agnita, 650 sunt din Dumbrăveni şi aproape 600 la Cisnădie.

Peste 9.000 dintre cei fără serviciu sunt muncitori, aproape 3.000 au studii medii şi peste o mie sunt cu studii superioare. Din totalul şomerilor, 8.854 sunt beneficiari de indemnizaţii, restul fiind neindemnizaţi. În august, doar 304 sibieni au reuşit să se angajeze prin serviciile de mediere realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu. Alte cinci persoane s-au angajat în urma serviciilor de informare şi consiliere profesională, iar alte patru după ce au absolvit cursuri de formare profesională.

De asemenea, patru șomeri au fost încadraţi în muncă prin ocuparea temporară a forţei de muncă în lucrări publice de interes comunitar, alţi 89 au beneficiat de alocaţii pentru că s-au angajat înainte de expirarea şomajului, şase s-au angajat prin măsurile destinate stimulării mobilității forței de muncă şi numai şase persoane au beneficiat de prima de încadrare în muncă, pentru că sunt absolvenţi de instituţii de învăţământ.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav