Rata somajului la Sibiu a trecut de 8 la suta E-mail
A crescut rata somajului În judeţul Sibiu, la sfârşitul anului trecut, peste 15.000 de persoane nu aveau un loc de muncă, iar rata şomajului trecuse de opt la sută.

Statistica de la sfârşitul anului 2009 în ceea ce priveşte numărul de şomeri nu este deloc îmbucurătoare. Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu (AJOFMS), la sfârşitul lunii decembrie, în evidenţele instituţiei se aflau 15.315 persoane fără loc de muncă, ceea ce a determinat o creştere a ratei şomajului la 8,2 la sută. Din cei peste 15.000 de şomeri, 42 la sută sunt femei.

Cei mai mulţi şomeri sunt înregistraţi la AJOFM Sibiu, 7.335. La Mediaş, potrivit aceleiaş surse, la ALOFM Mediaş, sunt înregistraţi 4.105 şomeri. La Avrig 1.066 de persoane au rămas anul trecut fără un loc de muncă, la Agnita 1.250, Dumbrăveni, 935, iar la Cisnădie, 624 de persoane.

Din totalul şomerilor, 11.154 sunt beneficiari de indemnizaţii şi 4.161 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al grupelor de vârstă cele mai multe persoane, 4.201, au între 30-40 ani.

Aproape 60 la sută dintre şomerii judeţului provin din mediul urban.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav