Recomandari EON Gaz Distributie pentru sezonul rece E-mail
Distributie gaz sezonul rece În sezonul rece creşte pericolul producerii unor accidente sau a intoxicărilor cu monoxid de carbon în urma folosirii necorespunzătoare a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, respectiv a efectuării unor modificări neautorizate ale acestora.

În anul 2008 au avut loc 37 de evenimente de natura exploziilor sau incendiilor, din care 7 s-au datorat improvizaţiilor iar 25 manevrării greşite a aparatelor sau instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

Totodată, în această perioadă s-au înregistrat un număr de 70 de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon, cea mai mare parte a evenimentelor având drept cauză lipsa tirajului coşurilor de evacuare a gazelor arse sau improvizaţiile la instalaţiile de utilizare a gazelor naturale.

Pentru prevenirea evenimentelor grave, compania E.ON Gaz Distribuţie informează că, pentru propria lor siguranţă, consumatorii trebuie să respecte cu stricteţe următoarele reguli privind utilizarea instalaţiilor de gaze naturale:

 • Să nu doarmă cu focul deschis;
 • Să nu doarmă în încăperi cu aparate de utilizare neracordate la coşul de fum (aragaz etc.);
 • Să nu lase focul nesupravegheat la arzătoarele neautomatizate;
 • Să nu folosească aparate de utilizare care nu sunt etanşe sau nu au tiraj;
 • Să nu folosească improvizaţii la instalaţiile de utilizare;
 • Să asigure o ventilare permanentă în încăperile unde funcţionează centralele termice sau aparatele de consum cu flacără liberă;
 • Să asigure verificarea şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece).
 • În caz că simt miros de gaz, consumatorii sunt rugaţi să aplice următoarele măsuri de siguranţă:
 • Să stingă toate focurile;
 • Să deschidă imediat toate uşile şi ferestrele;
 • Să nu manevreze aparate electronice;
 • Să nu aprindă lumina;
 • Să nu verifice cu flacără instalaţiile de gaze naturale;

Să sune imediat la dispeceratul de urgenţă al E.ON Gaz Distribuţie la unul dintre numerele de telefon: 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Romtelecom şi cu tariful operatorului pentru toate celelalte reţele de telefonie) sau 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă).

Modificarea instalaţiilor de gaz fără avizele necesare şi/sau de către persoane neautorizate prezintă un permanent pericol de explozii şi de intoxicaţii. E.ON Gaz solicită consumatorilor interesaţi să efectueze modificări ale instalaţiilor interioare recurgând numai la serviciile unei societăţi sau ale unei persoane autorizate pentru proiectarea şi execuţia instalaţiilor de gaze naturale.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav