Reduceri de personal, la Muzeul National Brukenthal, pana la sfarsitul anului E-mail
reduceri personal Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, a declarat marţi, la Sibiu, că miercuri sau cel târziu săptămâna viitoare, va fi adoptată hotărârea prin care vor fi reduse peste 600 de posturi în instituţiile subordonate ministerului. În cazul Sibiului, a declarat acesta, este vorba despre 17 posturi la Muzeul Naţional Brukenthal.

638 de posturi vor fi reduse la instituţiile aflate în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului, la sfârşitul acestui an şi începutul anului viitor, potrivit ministrului Kelemen Hunor. "Se va face o reducere de aproape 12 la sută. Vor rămâne, astfel, 7000 de posturi. Sper că vor fi acordate toate avizele pentru ca mâine sau săptămâna vitoare hotărârea să fie adoptată", a declarat Hunor.

La Muzeul Naţional Brukenthal, vor fi reduse 17 posturi faţă de situaţia actuală. Directorul MNB, Sabin Luca, numea, în urmă cu puţin timp, decizia ministerului de diminuare a posturilor drept o "hăcuire a instituţiilor culturale". Potrivit acestuia, activitatea muzeului ar fi grav afectată de reduceri în contextul în care a fost, de asemenea, redus numărul de posturi în rândul celor care asigurau paza muzeului cu 20 la sută. Angajaţii instituţiei sibiene spun că nu vor mai putea atrage vizitatori la fel ca în anii precedenţi, în contextul în care nu există bugetul necesar organizării activităţilor de zi cu zi.

"Sunt sigur că angajaţii Muzeului Naţional Brukenthal vor înţelege situaţia. Într-o perioadă de criză financiară trebuie să faci reduceri. Dacă e o perioadă foarte dificilă, trebuie să găsim o soluţie", a declarat Kelemen Hunor.

Economii de 2 milioane de lei

Reducerea posturilor la nivelul ministerului va aduce economii de două milioane de lei, potrivit declaraţiilor ministrului la Sibiu. Conform acestuia, este vorba, în acest caz, despre o solidaritate cu Guvernul.

Ministrul Culturii şi Patrimoniului a avut programată pentru marţi şi o întâlnire cu reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav