Regionalizarea Romaniei Sibiul in microregiune singur cu Brasovul E-mail
regionalizarea romaniei Fără vâlvă și fără să observe multă lume, Senatul României a aprobat acum două zile, tacit, o inițiativă UDMR de modificare și completare a legii 315 din 2004 privind dezvoltarea regională a României.

Potrivit acestei modificări, cele opt regiuni de dezvoltare a României se reîmpart și devin 16, acestea fiind la rândul lor regrupate în alte cinci macroregiuni. Din cele 16 regiuni de dezvoltare, Sibiul a fost pus singur alături Brașov.
Potrivit noii modificări aprobate de Senat, România va fi împărțită după cum urmează:

 - macroregiunea I: Botoşani - Suceava, Bacău - Iaşi - Neamţ - Vaslui, Brăila - Buzău - Galaţi – Vrancea

- macroregiunea II: Constanţa - Tulcea, Bucureşti, Călăraşi - Ialomiţa - Ilfov, Giurgiu - Teleorman, Dolj - Mehedinţi – Olt

- macroregiunea III: Gorj - Vâlcea, Argeş - Dâmboviţa – Prahova

- macroregiunea IV: Arad - Caraş-Severin - Timişoara, Alba - Hunedoara, Sibiu – Braşov

- macroregiunea V: Covasna - Harghita - Mureş, Bistriţa-Năsăud - Cluj - Maramureş şi Bihor - Sălaj - Satu-Mare.

La începutul şedinţei, vicepreşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a cerut amânarea dezbaterilor deoarece reprezentantul Guvernului nu era prezent. Cum acesta nu a venit până la sfârşitul programului plenului, Meleşcanu a anunţat că proiectul a fost adoptat tacit prin lipsă de cvorum, miercuri fiind ultimul termen. Senatul este prima Cameră sesizată.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Banciu, priveşte cu rezervă modificarea adoptată, deocamdată numai de Senat. "Regiunea Harhita - Covasna - Mureş este clar rezultatul noii coaliţii aflată la putere. Încă nu am văzut proiectul acesta, dar nu cred că este cea mai fericită soluţie pentru Sibiu. Reprezentanţii puterii portocalii îşi demonstrează încă o dată incapacitatea de a face ceva pentru Sibiu. Aşa cum nu au putut face nimic pentru atragerea de fonduri, pentru împărţirea bugetului, aşa nici acum, cu regionalizarea. Îmi aduc aminte că şi în trecut era regiunea Braşov şi raionul Sibiu. Există posibilitatea ca toate serviciile deconcentrate să îşi aibă sediul la Braşov, iar la Sibiu să nu mai avem decât servicii sau filiale. Parcă altele erau promisiunile actualilor aleşi ai puterii", spune Ioan Banciu.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav