Revocarea propusa de Prefectura respinsa de Primarie E-mail
revocare propusa Membrii Consiliului Local au votat joi, în cadrul şedinţei ordinare, împotriva revocării hotărârii legate de vânzarea bazei sportive Voinţa. Cu un singur vot pentru, din partea Liviei Sava, Primăria respinge propunerea Instituţiei Prefectului de revocare a hotărâtii Consiliului Local 262 din 30 iulie a acestui an.

În urmă cu o săptămână, prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea, clasifica drept ilegală intenţia reprezentanţilor Primăriei Municipiului de a vinde baza sportivă Voinţa, potrivit hotărârii de consiliu 262, din 30 iulie a acestui an. Prefectul judeţului spunea atunci că nu poate acorda avizul de legalitate pentru vânzarea terenului, întrucât acesta face parte din domeniul public.

„Dacă face parte din domeniul public al statului, nu poate fi vândută de consiliul local prin hotătâre de consiliu, fără obţinerea unei hotărâri de guvern”. Prefectura a considerat, de asemenea, nul, articolul hotărârii ce priveşte vânzarea terenului cu 96 de euro plus TVA, motivând că „vânzarea nu poate avea loc decât după trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al primăriei, urmând procedurile necesare, conform legii”.

Un alt motiv în susţinerea ilegalităţii deciziei de vânzare a terenului sportiv a fost hotărârea judecătorească din 2005, potrivit căreia terenul este un bun public şi nu poate face parte din domeniul privat al municipiului Sibiu. „Din cauza hotărârii Curţii de apel rămasă definitivă, prefectura nu poate acorda un aviz de legalitate unei încălcări evidente a unei hotărâri a Curţii de apel”, a spus Constantin Trihenea.

Prin urmare, Instituţia Prefectului a trimis o somaţie primăriei prin care cerea revocarea deciziei de vânzare a terenului sportiv.

Primăria consideră vânzarea valabilă

Răspunsul din partea Primăriei a venit joi, 27 august, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local. Supusă la vot, revocarea deciziei din 30 august nu a fost aprobată, doar unul dintre cei 22 de consilieri votând pentru.

Potrivit Primăriei, „H.C.L 191 din 2005 a fost anulată de instanţă fără ca instanţa să stabilească că terenul aparţine domeniului public. Se limitează doar la a anula hotătârea, atât, fără să instituie o obligaţie de atestare a domeniului public a terenului”, spun reprezentanţii municipalităţii. „Vânzarea bunului este perfect valabilă în condiţiile în care hotărârea atestă apartenenţa la domeniul privat a terenului„ continuă aceştia.

Primăria consideră motivele prefecturii ca neîntemeiate. „Motivele principale prin care instituţia prefectului acuză de ilegalitate hotărârea consiliului local considerăm, din partea executivului şi sub semnătură proprie, că nu sunt întemeiate”, mai spun reprezentanţii primăriei.

Şedinţa ordinară a Consiliului Local a început la ora 14 şi a avut pe ordinea de zi 30 de proiecte. Nu au existat abţineri sau voturi împotrivă, iar şedinţa a durat aproximativ 20 de minute.

Prefectura rămâne pe poziţii

Instituţia prefectului nu îţi schimbă poziţia şi potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Dorin Teodorescu, prefectul Sibiului, Constantin Trihenea, va dispune analiza hotărârii de joi a Consiliului, de îndată ce instituţia va primi documentul oficial din partea CL Sibiu. Aşa cum s-a menţionat deja, prefectura are în vedere şi atacarea HCL Sibiu 262/2009 în instanţa de contencios administrativ, pentru revocarea acesteia.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav