Sabin Luca premiat pentru servicii aduse comunitatii umane E-mail
sabin luca Sabin Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, a fost premiat sâmbătă, 19 decembrie, la Paris, de Asociaţia Franceză Merit şi Devotament. Acesta a fost distins cu unul dintre cele patru grade ale diplomelor acordate de Asociaţia franceză. Sabin Luca a primit titlul de excelenţă ,„pentru servicii excepţionale aduse comunităţii umane” şi diploma cu numărul 40.929.

Ceremonia de premiere a avut loc la saloanele Senatului din Paris. România a avut cu această ocazie patru premiaţi cu medalii de aur şi trei cu bronz. Între aceştia se numărăr un medic specialist în gastroenterocolită, un professor universitar din Constanţa şi artişti plastici. Premiul „Curaj, Devotament, Binefacere, Mutualitate, Solidaritate: Arte, Litere, Ştiinţă, Sport”, obţinut de Sabin Luca i-a fost înmânat de către ultimul descendent al Familiei Bourbon, Jean Paul Debernis, care este şi preşedintele de onoare a acestei Asociaţii. Odată cu primirea medaliei, Sabin Luca a devenit şi membru al asociaţiei franceze.

Nominalizat de Diaspora

Premiul şi nominalizarea directorului Muzeului Brukenthal li se datorează românilor din Diaspora, după cum spune Sabin Luca. „Am fost propus de diaspora română din Franţa, iar propunerea a fost, apoi, analizată de 40 de membri ai comisiei”. Expoziţia „Bruegel, Memling, Van Eyck...La collection Brukenthal”, deschisă din septembrie la Muzeul Jacquemart-André, din Paris a jucat un rol decisiv în acordarea acestui premiu. „Nu au contat cele peste 35 de cărţi ale mele, contribuţia cea mai mare a avut-o, fără îndoială, expoziţia deschisă la Paris, considerată reprezentativă pentru muzeu”, a declarat Sabin Luca. Asociaţia Franceză Merit şi Devotament funcţionează din 1901 şi acordă anual astfel de distincţii, în diferite domenii de activitate. Anul acesta medalia de aur a fost acordată unul motociclist.

Sursa: Infosib
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav