Salvamont inchide traseele din Fagaras E-mail
se inchid taseele Mai multe trasee montane din munţii Făgăraşului au fost declarate închise de salvamontiştii sibieni,, din cauza stratului gros de zăpadă.
Turiştilor le este recomandat să evite chiar şi practicarea sporturilor de iarnă în anumite zone. "Traseele turistice superioare cabanelor Bărcaciu, Negoiu, Bâlea, Turnuri şi a refugiului Suru şi traseul principal de creastă din munţii Făgăraşului de pe raza teritorial administrativă a judeţului Sibiu se declară închise.

Pentru prevenirea accidentelor montane, S.P.J. Salvamont Sibiu, solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice închise şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone", se arată într-un comunicat al Salvamont. Ei reamintesc celor aflaţi în dificultate că pot suna pentru ajutor la numărul de urgenţă 112. "În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă.

În căldarea lacului Bâlea deplasările trebuiesc efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă este prezent. Turişti care doresc să practice sporturi de iarnă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă", mai sfătuiesc oamenii muntelui.

Stratul de zăpadă are o grosime de 55 de centimetri, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, iar salvamontiştii avertizează că se menţine pericolul de producere a unor avalanşe, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, stratul de zăpadă din zona montană a crescut considerabil în ultimele 24 de ore. Astfel, la Bâlea Lac se înregistrau miercuri, la ora 08.00, 55 de centimetri de zăpadă, iar la Păltiniş erau 13 centimetri de zăpadă.

În Munţii Făgăraş, în zona Bâlea, salvamontiştii avertizează că se menţine pericolul de producere a avalanşelor, din cauza stratului mare de zăpadă proaspătă, care nu are aderenţă la stratul vechi, de zăpadă îngheţată. "Nu există risc estimat de producere a avalanşelor, dar pericolul există, aşa că turiştii sunt în continuare sfătuiţi să nu părăsească zona cabanelor", a declarat, Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, citat de Mediafax. Şi în zona joasă a judeţului Sibiu s-a depus zăpada, în municipiul Sibiu stratul de omăt având o grosime de 21 de centimetri, la Dumbrăveni - nouă centimetri, iar la staţia meteo de la Boiţa - 14 centimetri.

Meteorologii anunţă că în următoarele 36 de ore ninsoarea va continua în întreg judeţul Sibiu, chiar dacă intensitatea ei va scădea.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav