Salvamont Sibiu risc de avalanse de gradul patru din cinci E-mail
salvamont sibiu Meteorologii au anunţat că există risc de avalanşă de gradul al patrulea, din cinci posibile, la înălţimi mai mari de 1.

800 de metri, în Munţii Făgăraş, avertizarea fiind valabilă până marţi seară, la ora 20.00. Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, avertizarea de risc de avalanşă a intrat în vigoare luni dimineaţă, la ora 08.00, şi este valabilă până marţi seară, la ora 20.00, pentru înălţimi mai mari de 1.800 de metri, în Munţii Făgăraş, informează Mediafax. Conform meteorologilor, situaţia se datorează stratului de 60 de centimetri de zăpadă proaspătă, depusă în ultimele 48 de ore, stratul total de zăpadă de la Bâlea Lac fiind de 110 centimetri.

În zonă este foarte frig, la ora 11.00 înregistrându-se minus 17 grade Celsius. Salvamontiştii sibieni îi avertizează pe turişti să fie foarte atenţi, să nu se îndepărteze de cabane, să urce doar cu telecabina la munte şi să nu practice sporturile de iarnă. În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea Bâlea, deplasările trebuie făcute respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă rămâne ridicat.

În plus, salvamontiştii recomandă turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă şi cu echipament de salvare din avalanşă - sondă de avalanşe, lopată de zăpadă şi dispozitiv electronic de căutare în avalanşă. Interdicţiile se menţin pentru următoarele două zile, riscul de avalanşă rămânând constant. Potrivit statisticilor, risc de avalanşă de gradul patru în Munţii Făgăraş nu s-a mai înregistrat din 13 martie 2009.

Sursa: Turnul Sfatului
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav