Salvamontistii au avut 24 de interventii in munti din iunie E-mail
24-de-interventii.png Doar weekendul trecut, echipajele de la Salvamont Sibiu au avut mai multe intervenţii pentru recuperarea din munţii a nouă turişti, potrivit directorului Serviciului Public Salvamont Sibiu, Adrian David.

În perioada 1 iunie-24 octombrie, salvamontişii sibieni au înregistrat 672 de zile de patrulare preventivă, cu baze de plecare de la Bâlea, Negoiu şi Păltiniş, potrivit unor date prezentate marţi, 26 octombrie, de reprezentantul Salvamontului Sibiu, director Adrian David. În acţiunile de salvare s-au înregistrat 24 de intervenţii şi 12 persoane au avut nevoie de primul ajutor. Două persoane au fost salvate fără a fi nevoie să se acorde ajutor specializat. Au fost nevoie de ajutorul salvamontiştilor pentru depistarea a opt presoane dispărute în munţi, explică Adrian David. În aceeaşi perioadă de timp au fost înregistrate două decese - un accident montan şi un stop cardio respirator, în cazul unui cioban decedat în Munţii Lotrului.

Potrivit sursei citate mai sus, Serviciul Public Salvamont Sibiu are în administrare 53 de trasee turistice, de aproximativ 660 km. „Toate aceste trasee au fost omologate în 2006, iar de atunci încercăm să reabilităm aceste trasee, să le aducem la un standard cât mai înalt", a declarat Adrian David, şeful Salvamont Sibiu.

Acesta a recunoscut că ultimele două săptămâni au fost printre cele mai grele. „Întrucât vremea a fost frumoasă, foarte mulţi turişti au urcat pe munte fără echipament corespunzător pentru această perioadă. A fost cea mai dificilă perioadă. Am avut multe intervenţii, o perioadă cât se poate de complexă", a declarat Adrian David.

La Serviciul Public Salvamont Sibiu îşi desfăşoară activitatea 13 salvamontişti angajaţi şi alţi şase voluntari, plus un medic, alături de un inspector de specialitate şi un contabil şef.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav