Sanctiuni aspre pentru transportatori E-mail
sanctiuni aspre transportori Şoferii care nu vor respecta perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă vor primi amenzi de două ori mai mari, potrivit unui set nou de măsuri adoptat de reprezentanţii Guvernului. Oboseala la volan a provocat, la Sibiu, şase accidente, în acest an.

Executivul a modificat OG 37/2007, privind respectarea regulilor referitoare la perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Astfel, au fost majorate amenzile contravenţionale aplicate operatorilor rutieri care nu respectă perioadele prevăzute.

Operatorii de transport, care nu vor respecta perioadele zilnice sau săptămânale de conducere şi de odihnă ale conducătorilor auto, vor fi sancţionaţi cu amenzi de două sau trei ori mai mari decât în prezent, respectiv până la 6.000 lei, comparativ cu 2.000-3.000 lei, cât sunt în legislaţia actuală. “Totodată, pentru utilizarea vehiculelor fără tahograf (aparat de înregistrare) sau a unui vehicul echipat cu tahograf analogic ori pentru utilizarea unor tahografe neomologate, operatorii de transport rutier, vor plăti amenzi cuprinse între 10.000-20.000 lei”, scriu reprezentanţii guvernului pe site-ul oficial.

Aceeaşi amendă o vor plăti şi operatorii de transport care nu vor stoca, cel mai târziu la fiecare 28 zile, datele din cartelele tahografice ale conducătorilor auto, sau cei care nu vor păstra înregistrările privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, cel puţin un an de la efectuarea acestora. Aceeaşi amendă va fi plătită şi de către conducătorii vehiculelor dotate cu tahograf, care nu utilizează cartela tahografică sau diagrame tahograf.

4 morţi, din cauza oboselii, la Sibiu

La Sibiu, în primele şapte luni ale acestui an, au avut loc şase accidente a căror cauză principală a fost oboseala la volan. Cinci dintre ele au fost evenimente rutiere grave, în urma cărora patru persoane şi-au pierdut viaţa, alte patru au fost rănite grav şi trei au suferit răni uşoare. A fost, de asemenea, înregistrat un accident rutier uşor, cu trei persoane rănite uşor.

În aceeaşi perioadă, în judeţul Sibiu, au fost acordate 120 de sancţiuni şoferilor opriţi în trafic, pentru nerespectarea perioadelor de odihnă, în valoare totală de 331.000 de lei.

Sursa: Rondul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav