Santiere fara bani E-mail
Santiere fara bani Santierul din Copsa Mica si zonele limitrofe "merge" mai departe. De doua luni strazile arata ca dupa asalt, dar scopul merita tot efortul. Retelele de canalizare, de apa si o statie de tratare vor fi realizate printr-un proiect de zece milioane euro. Numai ca banii ar putea sa nu mai ajunga in Copsa Mica.

Primaria Copsa Mica sta pe „ace“. Demareaza lucrari vitale, de milioane de euro, pe care nu are nicio certitudine ca le va finaliza. Primarul din Copsa Mica, Tudor Mihalache, marturiseste ca spera sa nu aiba prea mult de suferit de pe urma crizei economice. Nu exclude, insa nici varianta de a ramane cu strazile in santier avand in vedere faptul ca Ministerul Mediului nu se arata prea optimist in ceea ce priveste finantarea.  Chiar zilele trecute a fost trimisa pentru decontare prima factura, de circa 400.000 euro, reprezentand contravaloarea lucrarilor din primele doua luni, insa Mihalache recunoaste ca s-ar putea lovi de un refuz. „Ministerul are la dispozitie 15 zile pentru a ne achita factura trimisa, de aproximativ 400.000 euro. Nu am asteptat sa avanseze lucrarile pentru ca ne e teama sa nu ramanem cu ele neplatite. Deocamdata, firma Scamoter, impreuna cu alte trei asociate se ocupa de lucrari pe cheltuiala proprie, dar nu se stie cat va mai dura situatia. Chiar vrem sa vorbim cu ei sa vedem cat ne mai pot amana, in cazul in care nu ne vedem banii de la Minister“, a explicat Tudor Mihalache, edilul-sef din Copsa Mica.

Apeleaza la parteneri

Deocamdata, pe langa santierul din Copsa Mica, lucrari intense se mai desfasoara si in zonele limitrofe: Axente Sever, Agarbiciu, Motis si Tarnava. Si in aceste cazuri, situatia este similara. Firmele implicate construiesc inca de la inceput pe fonduri din propriul buzunar, asteptand pana cand Primaria Copsa Mica, responsabila de proiectul integrat, le va deconta facturile. Numai ca institutia asteatpta, la randul sau, feed-back-ul de la Ministerul Mediului. Cercul vicios nu ar fi atat de bine conturat daca in joc ar fi o suma mai mica de zece milioane de euro. Primarul recunoaste ca va incerca sa apeleze la intelegerea partenerilor pentru a mai construi cat se poate fara bani, investitiile sa fie facute cu ceva intarziere. „Ne vom ruga de firma constructoare, ajutata de cele trei, sa ne mai amane cu banii. Pana acum au construit tot pe banii lor si noi vrem sa mai faca acest lucru, din moment ce nu contam pe banii de la Minister. Noi am mai avut o situatie de genul la prioectul privind reabilitarea fatadelor, unde firma care se ocupa de lucrari a facut totul din banii ei, dupa care noi i-am dat inapoi, in termen de 11 luni, fiind vorba de 1,5 milioane euro“, a subliniat Mihalache.

Ar mai ramane opt luni „de foc“

Indiferent daca isi primesc banii de la Minister sau daca finalizeaza lucrarile, intrun caz fericit, pe banii constructorului, locatiile vor scapa de santier in opt luni de acum incolo. In tot acest interval ar urma sa fie construita reteaua de canalizare, cea de apa, impreuna cu o statie de tratare, la standarde europene.

Investitie 10 milioane euro este valoarea totala a proiectului integrat finantat prin Ministerul Mediului

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav