Santul blestemat E-mail
Santul blestemat Strada Bieltz a intrat in reabilitare. In urma cu trei saptamani, cand au inceput lucrarile, locuitorii s-au trezit cu un sant adanc de un metru in fata caselor. Toata apa de ploaie s-a infiltrat in subsolurile si fundatiile caselor din jur.
Cei mai norocosi dintre "vecinii" santului isi scot apa din pivnite cu ajutorul motopompelor.

Dan Costea locuieste de mai bine de 15 ani pe strada Bieltz. De trei saptamani, viata lui a devenit un adevarat cosmar. De cand au inceput lucrarile de reabilitarea strazii. „In urma cu aproape trei saptamani au inceput sa sape santul asta de-a lungul strazii. L-au sapat, de la un capat la altul, apoi au plecat. Intre timp, au inceput ploile. Santul acesta, de aproape un metru adancime, a inceput sa capteze apa. Si s-a umplut.
Din santul care a fost sapat foarte aproape de fundatiile caselor, apa a inceput sa se infiltreze in subsoluri. Si asa, de trei saptamani, subsolul locuintei mele si subsolurile altor vecini au fost inundate. Cei care ne-am permis, ne-am cumparat motopompe, care trebuie sa functioneze incontinuu pentru a scoate apa din subsoluri. Ceilalti stau si privesc cum fundatiile caselor se degradeaza. De fapt, si locuinta mea este in aceeasi situatie. Dar ce pot sa fac?", povesteste, resemnat, Dan Costea.

Oamenii "cu mapele"

Locuitorii de pe strada Bieltz se bucura ca vor avea, in sfarsit, canalizare. Dar nu pot intelege de ce santul a fost sapat de trei saptamani si, pana acum doua zile, nimeni nu a mai lucrat nimic la el. „In data de 22 iunie au inceput sapaturile. La cateva zile, s-au adunat aici, in fata casei mele, niste domni cu mape si s-au tot sfatuit. Ii auzeam cum povestesc despre cine si ce mai trebuie sa bage in sant. Auzeam de Electrica, auzeam de firme de cablu... Apoi au plecat. Dupa un timp, domnii si doamnele acelea au mai venit... Pentru aceleasi discutii. Mereu se hotarau cine si ce cabluri mai baga in sant. Si tot asa...vreo trei saptamani. E foarte bine ca vor sa faca treaba, dar nu inteleg cum de nu au un plan de lucrari. Adica ei se apuca de sapat si abia apoi intreaba in stanga si-n dreapta cine si ce cabluri mai are de bagat in sant? Si, in tot acest timp, noi stam cu apa in case si cu accesul in curti blocat", spune nemultumit sibianul.

Explicatii multe

Intrebati despre lucrarile de pe Bieltz, reprezentantii Primariei s-au aratat foarte incantati de realizarile din aceasta zona. „Municipalitatea a inclus strada E. Bielz intr-un program de reabilitate completa, ceea ce a presupus realizarea unor lucrari complexe la retele si carosabil. Avand in vedere ca lucrarile au fost realizate in paralel de mai multe firme, a fost necesar un efort suplimentar de coordonare intre acestea", explica Daniela Costa, purtatoare de cuvant in cadrul Primariei Sibiu. „Primele retele la care s-a lucrat au fost cele de canalizare realizate de firma Sistem Yapi, lucrari care s-au incheiat acum doua saptamani. Acestea sunt finantate in baza contractului incheiat cu SC Apa Canal SA. Contractul intre aceste doua firme reprezinta una din etapele proiectului de modernizare a sistemului cu apa si de canalizare din Sibiu, cofinantat in proportie de 68 la suta de Uniunea Europeana prin fonduri nerambursabile ISPA. Restul finantarii este asigurat printr-un imprumut contractat de la BERD, de catre SC Apa Canal SA si garantat de Primaria Sibiu, precum si prin contributie directa a societatii de Apa Canal", detaliaza purtatorul de cuvant.

Inca sase saptamani

Reprezentantul municipalitatii precizeaza ca pe strada Bieltz au fost introduse si conductele pentru reteaua de scurgere a apelor pluviale, care nu existau pana acum, lucrare executata de SC Comtram SA. Nici santurile nu sunt un secret pentru municipalitate, doar ca reprezentantii Primariei au impresia ca acestea sunt lucrari derulate in prezent, nu de trei saptamani incoace. „In prezent, firmele specializate lucreaza la coborarea in subteran a tuturor retelelor de cabluri: de electricitate, pentru telefonie, cablu si Internet. Tot firma Comtram SA va interveni si pentru refacerea carosabilului. Estimam ca lucrarile pe E. Bieltz vor mai dura aproximativ o luna si jumatate", spune Daniela Costa, spre disperarea celor care locuiesc aici.

Sursa: Monitorul de Sibiu
 
< Precedent   Urmator >
COPYRIGHT IMAGINI SIBIU360.RO:
Media Serv SRL va autorizeaza sa accesati si vizualizati materialele prezentate pe portalul www.sibiu360.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. (NU aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.). Aici se exclud materialele care au primit acordul explicit al Media Serv SRL, pentru utilizare in scop comercial.

Continutul acestui portal (textele, design-ul, fotografiile precum si toate celelalte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor (copyright), cu privire la drepturile de proprietate intelectuala. Vizitarea acestui portal presupune luarea la cunostinta a continutului acestui document, respectarea acestuia si asumarea raspunderii in cazul incalcarii conditiilor de utilizare. In acest sens va recomandam sa cititi:

LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996, Legea nr. 365 din 7 iunie 2002, Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii de utilizare ai site-ului.
pensiuneamarcu.png
Pensiunea Marcu
Pensiunea Marcu este situata in Rasinari, pe soseaua ce duce dinspre Sibiu spre statiunea montana Paltinis.  Detalii...
reflexovital.png Delikatesse Chocolate
Un magazin cochet situat in centrul orasului ofera pasionatilor de produse din ciocolata, multiple surprize aromate ... Detalii...
Sibiu360 prezinta un concept modern si elegant de promovare online, cu ajutorul tehnologiei de panoramare virtuala si fotografie panoramica. Oferim clientilor posibilitatea de a se promova eficient in sistemul nostru si de a beneficia de o gama variata de servicii interactive.

 

Pro-Riders
Inedit magazin pentru pasionatii de Choppere si Classic American Cars, pentru piata sibiana si nationala. Detalii...
pro-riders.png
Hotel Levoslav House
Levoslav House este un hotel de 4 **** situat in centrul istoric al Sibiului si ofera servicii complete prin eleganta si stil. Detalii...
Hotel Levoslav